ΔΙΕΘΝΗ

«Ηot spot» στην καρδιά της Νέας Υόρκης - Εκατοντάδες μετανάστες στα πεζοδρόμια του Μανχάταν - Φωτογραφίες

«Ηot spot» στην καρδιά της Νέας Υόρκης - Εκατοντάδες μετανάστες στα πεζοδρόμια του Μανχάταν - Φωτογραφίες

Εκατοντάδες μετανάστες ξαπλωμένοι στα πεζοδρόμια. Μια εικόνα που μόνο Νέα Υόρκη δεν φέρνει στο μυαλό. Κι όμως η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται ζει μια πρωτοφανή μεταναστευτική κρίση.

Είναι αμέτρητοι οι αιτούντες άσυλο που παρατάχθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «Roosevelt» στο Μανχάταν.

Το πάλαι ποτέ λαμπερό ξενοδοχείο, το οποίο έκλεισε πριν από τρία χρόνια, αποτελεί ένα από τα πολλά άτυπα hot spot.

Δεκάδες κτήρια στη Νέα Υόρκη έχουν μετατραπεί σε κέντρα έκτακτης ανάγκης, καθώς η πόλη παλεύει με την εισροή μεταναστών.

Ο τεράστιος αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν από τις νότιες πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς χιλιάδες αιτούντες άσυλο πέρασαν στην πλευρά των ΗΠΑ, έχοντας διασχίσει τα σύνορα με το Μεξικό.

Προερχόμενοι από διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, πλέον δεν χωρούν στα άσυλα και κοιμούνται πάνω σε χαρτόνια, στο δρόμο, περιμένοντας να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί.

 Το Σαββατοκύριακο μοιράστηκαν στους μετανάστες μικρά κόκκινα εισιτήρια, τα οποία είχαν αριθμούς και κάθε τόσο οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου έβγαιναν και καλούσαν τους κατόχους τους να μπουν στο κλιματιζόμενο λόμπι. Οι υπόλοιποι αναγκάζονταν να περιμένουν έξω, στην αφόρητη ζέστη.

Περίπου 56.000 αιτούντες άσυλο φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή σε 200 αυτοσχέδιους χώρους στη Νέα Υόρκη.

Η πολιτεία δεσμεύεται από ένα διάταγμα που ισχύει εδώ και δεκαετίες και το οποίο την υποχρεώνει να παρέχει καταφύγιο σε όσους δεν έχουν σπίτι.

Ως αποτέλεσμα, το «Roosevelt» και άλλα παρόμοια καταλύματα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την Times Square, τη Wall Street, το μνημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Empire State Building, έχουν γίνει κόμβοι φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.

Πηγή: cnn.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top