ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για μαζική συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

Κάλεσμα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για μαζική συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

Οι ακραίες αντιδράσεις από συγκεκριμένα ελληνοκυπριακά κόμματα οδήγησαν τον δήμαρχο των Τουρκοκυπρίων της Αμμοχώστου στην απόφαση να μην παραστεί τελικά στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

Ουσιαστικά, γράφει το κόμμα της Αριστεράς, μια μικρή μειοψηφία περιφρονώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου που λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, κατάφερε με τις αντιδράσεις της να ματαιώσει την παρουσία του Σουλειμάν Ουλουτσάι στην εκδήλωση που στόχο έχει να στηρίξει τον αγώνα για να επιστραφεί η πόλη της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Είναι πάντως αποκαλυπτικό το γεγονός ότι αντί να ενοχληθεί ο Τατάρ και οι σοβινιστικοί κύκλοι των κατεχομένων από την αποδοχή της πρόσκλησης του Δήμου Αμμοχώστου, ενοχλήθηκαν κόμματα και κύκλοι της συγκυβέρνησης και η ακροδεξιά στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Όπως επισημάναμε εξ αρχής, ούτε υπήρξε ούτε θα μπορούσε να υπάρξει αναγνώριση ή αναβάθμιση του ψευδοκράτους από την παρουσία του του Σουλειμάν Ουλουτσάι στην εκδήλωση, όπως δεν υπήρξε κάτι τέτοιο από τις επίσημες επαφές των δημάρχων της Λευκωσίας εδώ και δεκαετίες. Αυτό που πραγματικά ενοχλεί τους αντιδρούντες είναι καθετί που φέρνει κοντά τις δύο κοινότητες, καθετί που σπρώχνει προς τη λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο.

Το ΑΚΕΛ δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι ο αγώνας για την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας μας ήταν και είναι κοινός αγώνας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Εθελοτυφλούν όσοι δεν βλέπουν ότι σήμερα οι προοδευτικές δυνάμεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας δίνουν αγώνα ενάντια στην πολιτική της Τουρκίας για αφομοίωση των κατεχομένων, αντιστέκονται στην πολιτική Ερντογάν-Τατάρ για λύση δύο κρατών και απορρίπτουν τις παράνομες ενέργειες των κατοχικών αρχών για άνοιγμα του Βαρωσιού.

Το ΑΚΕΛ καλεί τους Αμμοχωστιανούς αλλά και κάθε Κύπριο που υποστηρίζει την επανένωση της Κύπρου να απαντήσει σε αυτή την εξέλιξη με μαζική και δυναμική παρουσία στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, αύριο Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023, στη Δερύνεια.

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για την αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

Η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου είναι μια κατεξοχήν εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής και κατοχής, του αποτρόπαιου εγκλήματος εις βάρος της χώρας μας το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Συνεπώς η συμμετοχή και Τουρκοκυπρίων σε μια τέτοια εκδήλωση, δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι και αυτοί καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή και ότι ενώνουν τη φωνή τους μαζί μας, για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Δηλώσεις και συμπεριφορές που διχάζουν τους πολίτες και δυναμιτίζουν το κλίμα πρέπει να αποφεύγονται, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση που φαίνεται να δημιουργούνται συνθήκες κινητικότητας στο εθνικό μας θέμα.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλεί όλους σε μαζική συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση. Για να στείλουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, το μήνυμα ότι 49 χρόνια είναι πολλά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top