ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: «Δεν έχουμε προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με τους γείτονές μας»

Ερντογάν: «Δεν έχουμε προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με τους γείτονές μας»

«Δεν έχουμε προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με τους γείτονές μας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμοι να βρεθούν σε ένα κοινό σημείο συνεννόησης.

Σε ομιλία του στη Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η Τουρκία, που βρίσκεται στην καρδιά τριών ηπείρων, δεν μπορεί να παρακολουθεί τα γεγονότα από τις κερκίδες. Είναι υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο γήπεδο. Παρεμβαίνουμε στα γεγονότα της περιοχής μας, θέτοντας στο επίκεντρο την Τουρκία».

«Επιδιώκουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα της διπλωματίας και όλα τα στοιχεία της σκληρής και ήπιας δύναμης», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ωστόσο ότι «στη νέα περίοδο, που συμβολίσαμε ως τον αιώνα της Τουρκίας, στόχος μας ήταν να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ηρεμία στη χώρα μας».

«Ο διάλογος και η διπλωματία θα είναι τα δύο σημαντικότερα εργαλεία μας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δεν έχουμε τσακωθεί με κανέναν. Προσπαθούμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τον αριθμό των φίλων μας. Δεν έχουμε προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με τους γείτονές μας. Είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε σε ένα κοινό σημείο», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top