ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέρρευσε δρόμος σε κοινότητα της Λεμεσού – ΦΩΤΟ που δεν αφήνουν αμφιβολίες!

Κατέρρευσε δρόμος σε κοινότητα της Λεμεσού – ΦΩΤΟ που δεν αφήνουν αμφιβολίες!

Κατέρρευσε δρόμος σε κοινότητα της Λεμεσού, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους! Η κοινότητα Πύργου Λεμεσού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το υπέδαφος της, με αποτέλεσμα να υπάρχει υποχώρηση του εδάφους.

Του Αντώνη Κέστα 

Πρόσφατα κατέρρευσε κεντρικός δρόμος παρασύροντας οδόστρωμα και πεζοδρόμια, ευτυχώς όμως χωρίς να θρηνήσουμε θύματα.

Πρόκειται για την οδό Δημοκρατίας που χρησιμοποιείτο καθημερινά από τους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη του χωριού, Ανδρέα Σπύρου, το πρόβλημα έχει να κάνει με το υπέδαφος που είναι αργιλώδες.

Μέσα από επιστολές και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους αρμόδιους, τους καλεί να προχωρήσουν στην σωστή μελέτη του υπεδάφους, για να επιδιορθωθεί ο δρόμος με τον ορθό τρόπο, για να μην υπάρξει ξανά υποχώρηση του εδάφους , και να είναι και οι δημότες του χωριού ασφαλείς.

 Όπως μας εξήγησε, την ευθύνη έχει η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού, η οποία πιστή στη… γραφειοκρατία, δεν δίνει άμεσα λύση. Σημειώνεται πως η ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, έχει στην κατοχή της όλα τα έγγραφα που δείχνουν ότι η κοινότητα δεν βοηθείται λόγω ακριβώς αυτής της γραφειοκρατίας που σημειώσαμε πιο πάνω.

Να σημειωθεί ότι, με την υποχώρηση του δρόμου, έχουν αποκοπεί και τέσσερα σπίτια, οι κάτοικοι των οποίων πλέον αναγκαστικά χρησιμοποιούν χωματόδρομους, μέσα από χωράφια.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα, είναι ότι σε περίπτωση κάποιας πυρκαγιάς ή κάποιου άλλου σοβαρού περιστατικού (βλ. πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή που απείλησαν οικίες), η πρόσβαση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και όλα αυτά να συμβαίνουν εν έτη 2015.

Ας ελπίσουμε ότι αυτοί που έχουν την εύθηνη, για επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top