ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

BBC - Συζυγοκτονία Τρεμιθούσας: Έφεση Γενικού Εισαγγελέα στην απόφαση για τον 76χρονο Χάντερ

BBC - Συζυγοκτονία Τρεμιθούσας: Έφεση Γενικού Εισαγγελέα στην απόφαση για τον 76χρονο Χάντερ

Νέες κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης θα αντιμετωπίσει ενδεχομένως ο 76χρονος Βρετανός Ντέιβιντ Χάντερ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος στις 31/7/2023 αφότου είχε κριθεί ένοχος για την ανθρωποκτονία της συζύγου του Τζανίς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η νομική ομάδα Justice Abroad, η οποία εκπροσωπεί τον Χάντερ, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με μια «ανώτατη ομάδα δικηγόρων για να αγωνιστεί γι' αυτόν», αφού ο Γενικός Εισαγγελέας άσκησε έφεση τόσο κατά της ετυμηγορίας όσο και της ποινής.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της νομικής ομάδας, Michael Polak: «Είμαστε προφανώς πολύ απογοητευμένοι με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να ασκήσει έφεση, η οποία εμποδίζει τον Ντέιβιντ να συνεχίσει τη ζωή του. Έχει περάσει 19 μήνες στη φυλακή και αντιμετώπισε νομικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που θα ήταν δύσκολο για οποιονδήποτε, αλλά ειδικά για κάποιον στην ηλικία του. Αυτό είναι ένα πολύ λυπηρό θέμα, ωστόσο είναι δύσκολο να δούμε πώς βοηθά οποιονδήποτε η συνεχής καταδίωξη του Ντέιβιντ».

Όπως είπε ο κ. Polak, ο Χάντερ είχε αρχικά συμφωνήσει να δηλώσει ένοχος για ανθρωποκτονία, αλλά «αυτή η συμφωνία αφαιρέθηκε από τον εισαγγελέα την ημέρα που επρόκειτο να κατατεθεί στο δικαστήριο».

Σύμφωνα με την Justice Abroad, στην δίκη της δολοφονίας που διεξήχθη στην Πάφο, τρεις δικαστές συμφώνησαν ότι «δεν επρόκειτο για φόνο εκ προμελέτης» και ότι ο Χάντερ «ενήργησε αυθόρμητα» για να σκοτώσει τη σύζυγό του αφού «τον παρακαλούσε να κάνει λόγω του πόνου που ένιωθε».

Ο κ. Polak, συνεχίζοντας είπε ότι μπορεί να περάσουν μήνες πριν τους δοθεί η ημερομηνία ακρόασης του Εφετείου, στην οποία οι δικαστές θα αποφασίσουν εάν ο Χάντερ θα αντιμετωπίσει την αρχική κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης.

Σημειώνεται ότι, επί του παρόντος, ο Χάντερ δεν υπόκειται σε όρους εγγύησης και είναι ελεύθερος να μείνει στην Κύπρο ή να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 76χρονος Ντέιβιντ Χάντερ, είχε δικαστεί για τη δολοφονία της 52χρονης συζύγου του, Τζανίς, την οποία σκότωσε στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς της τον Δεκέμβριο του 2021 στην Τρεμιθούσα.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει ο 76χρονος, η σύζυγός του έδινε μάχη με καρκίνο του αίματος και τον παρακάλεσε να δώσει τέλος στα βάσανά της, με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν ότι ο θάνατος ήταν υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

ΠΗΓΗ: BBC

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top