ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο DNA και στα κινητά ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη - Σοκαριστικές μαρτυρίες στη δικογραφία

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο DNA και στα κινητά ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη - Σοκαριστικές μαρτυρίες στη δικογραφία

Στα βίντεο από κινητά και κάμερες την ώρα της επίθεσης των Κροατών χούλιγκαν, αλλά και στους ελέγχους DNA βασίζονται οι αστυνομικοί για να πάρουν απαντήσεις για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκονται όλα τα βίντεο των κινητών που κατασχέθηκαν, αλλά και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Με δεδομένο το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος, οι ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση θεωρούν πως οι απαντήσεις στο ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του νεαρού θα δοθούν από τα δείγματα γενετικού υλικού που θα συλλεχθούν από τους συλληφθέντες.

Καλά ενημερωμένες πηγές επεσήμαναν σχετικά πως «το βασικό είναι να βρεθεί το όπλο του εγκλήματος ή δείγματα DNA κοντά στην πληγή και σε συνδυασμό με μαρτυρίες ή εικόνες από κάμερες ασφαλείας να προκύψει η ταυτότητα του ατόμου που έκανε το έγκλημα».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο 29χρονος φέρεται να ξεψύχησε σε λιγότερο από 10 λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία -μάλιστα σε εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες φαίνεται ο Μιχάλης να κινείται τραυματισμένος με το κράνος του στα χέρια και στη συνέχεια να καταρρέει-, ενώ το τραύμα του είναι πιθανό να προήλθε από μαχαίρι τύπου καραμπίτ (με τέτοιου τύπου μαχαίρι δολοφονήθηκε και ο 19χρονος Αλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη).

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό οι Κροάτες οπαδοί, πριν από την ανενόχλητη άφιξή τους στην Αθήνα, να είχαν επικοινωνήσει με εγχώριους χούλιγκαν προκειμένου να λάβουν σχετικές κατευθύνσεις.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ανέφεραν ότι εφόσον στα social media είχαν υπάρξει αναρτήσεις για την επερχόμενη άφιξη των Κροατών χούλιγκαν, είναι πολύ πιθανό οπαδοί του Παναθηναϊκού να είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους και να τους είχαν δώσει σχετικές κατευθύνσεις.

«Πρόκειται για αδελφοποιημένους οπαδούς, έτσι θα αναλυθούν οι κλήσεις που έχουν γίνει προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ελλήνων και ξένων χούλιγκαν. Πιθανόν να υπήρξε επικοινωνία για την οργάνωση της καθόδου τους και τη μετέπειτα επίθεση. Οι κλήσεις μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό του ενόχου», ανέφεραν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά.

Πάντως, από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση έχουν βάλει στο στόχαστρό τους πέντε άτομα τα οποία θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία.

Ο λόγος που τα άτομα αυτά έχουν μπει σε ξεχωριστή λίστα από τους 30 συνολικά προφυλακισθέντες έχει να κάνει με το ποινικό παρελθόν, τη δράση τους και τις αναρτήσεις που έκαναν στα social media.

Πρόκειται για έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Ελληνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους έφεραν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με κηλίδες αίματος και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Τέλος, οι δύο από τους τρεις Ελληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού και φέρονται να έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν.

Ο πρώτος είναι 27 ετών και γνώριμος της Αστυνομίας, καθώς στο παρελθόν έχει συλληφθεί τέσσερις φορές. Ο δεύτερος βασικός ύποπτος είναι επίσης Ελληνας, 27 ετών, και είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας. Ο τρίτος Ελληνας αναζητείται, ωστόσο έχει ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες δήλωνε την παρουσία του αλλά και τη συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Καταθέσεις

«Αρχισαν να με χτυπούν με ξύλινα στειλιάρια. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες. Δεν ήξερα ούτε ποιοι ήταν ούτε γιατί με χτυπούσαν. Ευτυχώς τον ανήλικο γιο μου τον πήρε ο φίλος μου και τον πήγε στο σπίτι χωρίς να τον ακουμπήσουν, ενώ εγώ κατέληξα ματωμένος στον Ερυθρό». Αυτά κατέθεσε στην Αστυνομία ο Γ.Α., ένας 47χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ που την ημέρα των επεισοδίων είχε πάει στο γήπεδο προκειμένου να πάρει εισιτήρια για τον ίδιο και το ανήλικο παιδί του.

Τις ίδιες εικόνες απόγνωσης περιέγραψε και ο 46χρονος Γ.Α., ο οποίος την περασμένη Δευτέρα βρισκόταν επίσης στο γήπεδο προκειμένου να παραλάβει ένα εισιτήριο διαρκείας.

Ο 46χρονος καθόταν αμέριμνος σε μια μπιραρία κοντά στην OPAP Arena, όταν ξαφνικά άκουσε πολλά άτομα να φωνάζουν. Προτού καλά-καλά προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, δέχτηκε χτύπημα από πέτρα στο κεφάλι. «Ξαφνικά, χωρίς να δω από πού, δέχτηκα στο κεφάλι μια πέτρα. Από το χτύπημα ζαλίστηκα και δεν μπορούσα να απομακρυνθώ. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα είδα άτομα να τρέχουν προς το μέρος μου και να με χτυπάνε καθώς περνούσαν. Εγώ πάω γήπεδο μόνο για να παρακολουθήσω αγώνες, κατέληξα όμως στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου παραμένω ακόμα και θα γίνω εισαγωγή όπως μου είπαν οι γιατροί, λόγω κατάγματος στο μετωπιαίο οστό, ενώ έχουν προβεί και σε συρραφή τραύματος που φέρω στο κεφάλι».

Στιγμές τρόμου βίωσε κι ένας 48χρονος ονόματι Δ.Α., ο οποίος βρισκόταν σε ένα κατάστημα κοντά στο γήπεδο όταν ξαφνικά άκουσε μια κροτίδα και είδε γύρω του 200 οργισμένα άτομα να τρέχουν προς το μέρος του. Η περιγραφή του σοκάρει: «Χθες 7/8/23 και περί ώρα 21.30 πήγα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πιω μια μπίρα. Περί ώρα 23.00 κι ενώ καθόμουν στο σημείο, άκουσα ξαφνικά μια κροτίδα και είδα γύρω στα 200 άτομα με μαύρα ρούχα να τρέχουν προς το μέρος μου.

Τότε ένας εξ αυτών με χτύπησε με ένα μπουκάλι στο κεφάλι και μετά αρκετοί άρχισαν να με χτυπάνε με τα χέρια τους. Μόλις τα άτομα φύγανε εγώ ήρθα στον Ερυθρό Σταυρό για να μου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί μου είπαν ότι θα παραμείνω στο νοσοκομείο 72 ώρες γιατί έχω ένα αιμάτωμα στο κεφάλι».

Τρόμος

Ανάλογες στιγμές τρόμου βίωσε και ένας 59χρονος ο οποίος, αν και κατάφερε να αποχωρήσει από τον χώρο των συμπλοκών αλώβητος, εντούτοις είδε το αυτοκίνητό του να καταστρέφεται από τη μανία των Κροατών οπαδών.

Διαβάστε λέξη προς λέξη πώς περιέγραψε την περιπέτεια που βίωσε: «Είμαι φίλαθλος της ομάδας της ΑΕΚ και πολλές φορές μαζί με φίλους μου αλλά και την οικογένειά μου συχνάζουμε στη καφετέρια του γηπέδου OPAP Arena. Ετσι και χθες 7/8/2023 είχα μεταβεί μαζί με άλλους τρεις φίλους μου στην καφετέρια. Περί τις 23.15 περίπου ενημερωθήκαμε από υπάλληλο της καφετέριας πως πρέπει να αποχωρήσουμε, καθώς είχαν ενημερωθεί πως προσεγγίζουν το σημείο Κροάτες οπαδοί της ομάδας της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια.

Εμείς αμέσως σηκωθήκαμε και κατευθυνθήκαμε προς τα αυτοκίνητά μας προκειμένου να φύγουμε από το σημείο. Με το που έστριψα εγώ είδα έναν όχλο να κατευθύνεται προς το μέρος μας και κάποιος που ήταν πιο μπροστά πλησίαζε κρατώντας ένα καδρόνι. Φύγαμε τρέχοντας για να προφυλαχθούμε. Στον δρόμο βλέπαμε πολλούς οπαδούς της ΑΕΚ χτυπημένους και άλλους να τρέχουν για να σωθούν. Οταν επέστρεψα μετά από ώρες βρήκα το Ι.Χ. μου κατεστραμμένο από τα χτυπήματα».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top