ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Άννας Αριστοτέλους και Δημήτριου Νικολαΐδη - Η εκπαίδευση των εγκλωβισμένων στο επίκεντρο

Συνάντηση Άννας Αριστοτέλους και Δημήτριου Νικολαΐδη - Η εκπαίδευση των εγκλωβισμένων στο επίκεντρο

Η εκπαίδευση των εγκλωβισμένων στο επίκεντρο της συνάντησης της Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων με τον Υπουργό Παιδείας Αλμπέρτας Καναδά

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας της Επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά κ. Δημήτριο Νικολαΐδη είχε σήμερα η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενδιαφέροντος του Υπουργού να ενημερωθεί για το εκπαιδευτικό σύστημα που εφαρμόζεται στα σχολεία στις κατεχόμενες περιοχές και την εκπαιδευτική ελευθερία των εγκλωβισμένων μαθητών μας, όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης στα οποία δύναται να αναπτυχθούν σχέσεις και να δημιουργηθούν πυλώνες συνεργασίας που να μπορούν να αξιοποιηθούν για την εκπαίδευση των νεαρών εγκλωβισμένων μας.

Πρόσθετα, η κα Αριστοτέλους ενημέρωσε τον Υπουργό για το μεγάλο θέμα των αγνοουμένων μας και για το δράμα των συγγενών τους, οι οποίοι για 49 χρόνια κουβαλάνε το μαρτύριο της αβεβαιότητας για την τύχη των αγαπημένων τους. «Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου το μαρτύριο αυτό να τερματιστεί», επεσήμανε.

Η κα Αριστοτέλους αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα επιτεύγματα και στα σημερινά δεδομένα και στις δυσκολίες που προκύπτουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ζήτησε δε από τον Υπουργό να συνεργαστούν για ευαισθητοποίηση των εκεί αποδήμων Κυπρίων, τονίζοντας ότι η συμβολή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δυνατό να καταστεί καταλυτικής σημασίας, καθ’ ότι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας. «Μέσω των δράσεων τους, της συμμετοχής τους σε συνέδρια και fora, αλλά και με την ανάμιξή τους στα κοινά ως ενεργοί πολίτες, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι κομιστές των μηνυμάτων και των θέσεων μας», επεσήμανε η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων.

Ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε τη στήριξη και την πλήρη κατανόησή του στο ανθρωπιστικό θέμα που αφορά στη διαβίωση και ειδικότερα στην εκπαιδευτική ανάπτυξη των εγκλωβισμένων νέων μας. Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι, μέσα από συνεργασίες με Πανεπιστήμια και άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Καναδά, μπορούν να ενισχυθούν οι δυνατότητες εκπαίδευσης. Όσον αφορά στο θέμα των αγνοουμένων μας, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικές οι συντονισμένες ενέργειες διαφώτισης και ενημέρωσης για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων και των συγγενών τους και επεσήμανε ότι ο ίδιος, με κάθε ευκαιρία, ενημερώνει τους εταίρους του.

Ο κ. Νικολαΐδης υπηρετεί από το 2019 ως βουλευτής του Ενιαίου Συντηρητικού Κόμματος, με το οποίο επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές. Διορίστηκε Υπουργός Παιδείας της Επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά και είναι ο νεαρότερος και ο μοναδικός Κύπριος που υπηρετεί σε αξίωμα σε πολιτεία του Καναδά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top