ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτοβολταϊκά: Πόσο αυξήθηκε το κόστος εγκατάστασης – Αυτά είναι τα μέτρα που πάρθηκαν για μείωση του χρόνου αναμονής

Φωτοβολταϊκά: Πόσο αυξήθηκε το κόστος εγκατάστασης – Αυτά είναι τα μέτρα που πάρθηκαν για μείωση του χρόνου αναμονής

Τη διαφορά έρχεται να κάνει το νέο σχέδιο «φωτοβολταϊκά για όλους», για το οποίο συνεργάζεται Υπουργείο Ενέργειας και ΑΗΚ και «βρίσκεται στο τελικό στάδιο», όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, στο ThemaOnline.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εξέταση μερικές εκατοντάδες αν όχι και χιλιάδες αιτήσεις κάτι το οποίο αυξάνει ακόμη περισσότερο τον όγκο των αιτήσεων.

Κόστος εγκατάστασης

Το κόστος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών για να καλύπτει τις ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας, κυμαίνεται από τις 6 χιλιάδες ευρώ έως και τις 7, αναλόγως και του μεγέθους της κατοικίας.

«Σε σχέση με τα προηγούμενα 3-4 χρόνια παρατηρείται μία αύξηση της τάξης του 15% περίπου και αυτό οφείλεται στην αύξηση των τιμών στα υλικά λόγω της διεθνούς κρίσης», είπε ο Υπουργός.

«Άρα το ίδιο σύστημα που σήμερα κοστίζει 6 χιλιάδες ευρώ, πριν 3-4 χρόνια κόστιζε γύρω στις 5,5 χιλιάδες», πρόσθεσε.

Για την αντιμετώπιση του αυξημένου όγκου αιτήσεων, η ΑΗΚ προχωρεί συνεχώς σε λήψη μέτρων και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό τη δραστική μείωση του χρόνου ανταπόκρισης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνας Παπαδοπούλου στο ThemaOnline, «οι αιτήσεις αυξήθηκαν δραματικά και γι’ αυτό μετακινήσαμε πόρους από άλλα τμήματα»

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το προσωπικό που χειρίζεται αιτήσεις φωτοβολταϊκών καθώς και οι επιθεωρητές εγκαταστάσεων εργάζονται και σε υπερωριακή βάση απογεύματα και Σαββατοκύριακα»

Παράλληλα, «μεταφέρθηκαν λειτουργοί της ΑΗΚ που είχαν ήδη εμπειρία στις επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων, στο τμήμα επιθεωρήσεων εγκαταστάσεων και έτσι ενισχύθηκαν και τα συνεργία σε όλες τις επαρχίες. Επιλέγηκε υφιστάμενο προσωπικό ικανό για να εκπαιδευτεί για να προβαίνει σε επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων και βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης»

«Πρόσφατα προχωρήσαμε σε συνεργασία με το ΕΤΕΚ, το οποίο μας παραχώρησε με συμφωνία παροχής υπηρεσιών άνεργους επιστήμονες για την παροχή υποστηρικτικών εργασιών στην διαχείριση των αιτήσεων για τους ελέγχους, ενώ αριθμός τεχνιτών που προορίζονταν για άλλα τμήματα θα τοποθετηθούν προσωρινά στο τμήμα των εγκαταστάσεων για την κάλυψη του μεγάλου όγκου εργασίας», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Παπαδοπούλου σημείωσε ότι εξέδωσαν και διαγωνισμό για παροχή υπηρεσιών για άτομα με γραμματειακές γνώσεις, ώστε να υπάρξει υποστήριξη των τμημάτων διαχείρισης αιτήσεων, από τον οποίο προσλήφθηκαν άτομα για να βοηθήσουν την κατάσταση.

«Στόχος είναι να μειωθεί αισθητά ο χρόνος αναμονής κάτω από τις πρόνοιες του σχεδίου του Υπουργείου Ενέργειας που είναι 25 μέρες», εξήγησε.

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ επισήμανε ότι «ο χρόνος επιθεώρησης των εγκαταστάσεων αρχίζει από την ημερομηνία που υποβάλλουν οι ηλεκτρολόγοι τα σχέδια ότι έκαναν την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και ο στόχος είναι να στέλνουμε στον κόσμο ραντεβού για επιθεώρηση μέσα σε 3 εβδομάδες, ο οποίος και επιτεύχθηκε»

«Ήδη στην Πάφο η επιθεώρηση γίνεται στις 3 εβδομάδες, στη Λάρνακα στις 3,5 εβδομάδες, στη Λεμεσό στις 4, ενώ στη Λευκωσία παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο επειδή οι αιτήσεις είναι πιο πολλές», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top