ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογική μεταρρύθμιση: Στα σκαριά μελέτη από το Παν. Κύπρου - Σύντομα πλατφόρμα για κατόχους αξιογράφων

Φορολογική μεταρρύθμιση: Στα σκαριά μελέτη από το Παν. Κύπρου - Σύντομα πλατφόρμα για κατόχους αξιογράφων

Συνάντηση με μέλη του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων (ΣΥΚΑΤΑ) είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το πρωί της Πέμπτης 31/8, ενώ ακολούθησε συνάντηση με την ηγεσία του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, κατά τη συνάντηση με μέλη του ΣΕΛΚ, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για άμεση προώθηση της φορολογικής μεταρρύθμισης. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης φέρεται να επιβεβαίωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και ότι η υλοποίηση της προχωρά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται εντός Σεπτεμβρίου η έναρξη της σχετικής μελέτης και η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, σε δύο χρόνια.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διαχείριση και χειρισμό των κυρώσεων, η πρόοδος στην υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου και γενικότερα θέματα ενίσχυσης του εποπτικού πλαισίου για θέματα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνάντηση, διάρκειας πέραν της μίας ώρας, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ Νίκος Χειμαρίδης είπε ότι συζήτησαν «θέματα οικονομίας και πως ο ΣΕΛΚ μπορεί να βοηθήσει στην όλη προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας και επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν».
Ειδικότερα, ο κ. Χειμαρίδης είπε ότι συζήτησαν για τον φορολογικό μετασχηματισμό, για θέματα κυρώσεων (κατά της Ρωσίας) και για την δημιουργία Ενιαίας Αρχής που θα άπτεται θεμάτων κυρώσεων και ξεπλύματος χρήματος.

«Ήταν πολύ καλή η συνάντηση και ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν εντοπίζονται οποιαδήποτε προβλήματα στο θέμα των κυρώσεων και εάν υπήρξαν οποιεσδήποτε εισηγήσεις, ο κ. Χειμαρίδης χαρακτήρισε το θέμα «εξαιρετικά σημαντικό» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν οι σκέψεις της Κυβέρνησης με τις οποίες «συμφωνούμε καθώς είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Προσπαθούμε και εμείς να βοηθήσουμε για να στηθεί κάτι σωστά για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό το όλο σύστημα που θα υπάρχει», κατέληξε.

Κατά τη συνάντηση με μέλη του ΣΥΚΑΤΑ αναφέρθηκε πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα με δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από επηρεαζόμενα πρόσωπα, θα τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του 2023.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top