Γιατί χωρίζει ο κόσμος σήμερα; Αυτές είναι οι πιο συχνές αιτίες διαζυγίου

Γιατί χωρίζει ο κόσμος σήμερα; Αυτές είναι οι πιο συχνές αιτίες διαζυγίου

Για το 2021, καταγράφηκαν μόνο στις ΗΠΑ, 689.308 διαζύγια

Τα διαζύγια όσο και αν αυξάνονται, δεν σημαίνει πως γίνονται πιο εύκολα. Εξακολουθούν να αποτελούν μια επώδυνη διαδικασία, με πολλά ζευγάρια να φτάνουν στον χωρισμό ως τελευταία λύση.

Για το 2021, καταγράφηκαν μόνο στις ΗΠΑ, 689.308 διαζύγια, και περίπου οι μισοί από τους πρώτους γάμους καταλήγουν σε διαζύγιο. Ακόμη παρατηρείται, πως και οι επόμενοι γάμοι, έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά χωρισμού.

Τι ακριβώς είναι αυτό όμως, που έχει οδηγήσει σε τέτοια μεγάλα ποσοστά;

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Forbes, οι κυριότερες και συχνότερες αιτίες διαζυγίου είναι:

ασυμβίβαστες διαφορές (με το 31% των χωρισμών να υποστηρίζουν ότι η ασυμβατότητα ήταν η αιτία)

ερωτική παράλληλη σχέση

έλλειψη οικογενειακής υποστήριξης

έλλειψη οικειότητας

υπερβολική σύγκρουση και

οικονομικό άγχος

Στη σχετική έρευνα αναφέρονται και μερικά σημάδια, που φανερώνουν πως μια σχέση ή ένας γάμος, οδηγείται προς το διαζύγιο:

Η έλλειψη ενδιαφέροντος του ενός προς τον άλλον, η κακή επίλυση συγκρούσεων και η συναισθηματική απόσταση ήταν τα πιο συχνά red flags ενός επικείμενου διαζυγίου. Περισσότεροι από τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες στην έρευνα ανέφεραν καθεμία από αυτές τις συμπεριφορές ως ανησυχητικά σημάδια ότι ένας γάμος ήταν καταδικασμένος.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.