ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βανδαλισμοί σε πινακίδες: Θέλουν να βάλουν αντανακλαστικές μεμβράνες αλλά είναι μεγάλο το κόστος - Μέχρι και 2.800 ευρώ η μια

Βανδαλισμοί σε πινακίδες: Θέλουν να βάλουν αντανακλαστικές μεμβράνες αλλά είναι μεγάλο το κόστος - Μέχρι και 2.800 ευρώ η μια

Τεράστια προβλήματα προκαλούν οι βανδαλισμοί που παρατηρούνται στις πινακίδες στους δρόμους, με την Επιτροπή Μεταφορών να προσπαθεί να εξεύρει λύσεις για την αντιμετώπιση του.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος είναι ο εισηγητής του θέματος στην Επιτροπή Μεταφορών, χαρακτήρισε το θέμα των βανδαλισμών σε πινακίδες ως πολύ σοβαρό.

«Δεν μας τιμά καθόλου, ούτε τον πολιτισμό μας ούτε στην κουλτούρα μας. Τα αναγραφόμενα στις πινακίδες είναι σβησμένα με συνθήματα τα οποία είναι είτε σωματειακά είτε οτιδήποτε άλλο. Προκαλεί πολλά προβλήματα όσο αφορά την κατεύθυνση των οδηγών. Αν θέλει κάποιος να πάει κάπου, δεν συναντά πινακίδες οι οποίες θα τον κατευθύνουν που θα πάει», ανέφερε.

Εκτός από τα προβλήματα που προκαλεί στην κατεύθυνση των οδηγών, ο κ. Ορφανίδης σημείωσε ότι προκαλεί και πρόβλημα με την τήρηση των όριων ταχύτητας.

«Όταν σε μια πινακίδα έχει σβηστεί το όριο ταχύτητας, ο οδηγός δεν το ξέρει και συναντά είτε Αστυνομία είτε κάμερα τροχαίας και τον γράφουν για παρανομία στο όριο ταχύτητας», επεσήμανε.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανίδης, πρόκειται για ένα θέμα που αφορά στην κοινωνία μας και αποτελεί απαράδεκτο φαινόμενο.

«Είναι αντιαισθητικό και δημιουργεί και ασχήμια για τους δρόμους», πρόσθεσε.

Λύση οι αντανακλαστικές μεμβράνες αλλά είναι μεγάλο το κόστος

Σύμφωνα με τον κ. Ορφανίδη, υπάρχει μια λύση ωστόσο είναι κοστοβόρα.

«Έχει εξευρεθεί λύση αλλά στοιχίζει πάρα πολλά λεφτά γιατί είναι δεκάδες χιλιάδες οι πινακίδες. Η λύση είναι να τοποθετείται μια αντανακλαστική μεμβράνη (με ψηφιακή εκτύπωση), με την οποία με ένα απλό σκούπισμα θα σβήνονται τα συνθήματα. Αλλά μιλούμε για πάρα πολλά λεφτά, σκεφτείτε ότι για μια πινακίδα διαστάσεων 3x6 στοιχίζει 2.800 ευρώ», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Ορφανίδης τόνισε την σημασία της σωστής εκπαίδευσης των παιδιών από τα σχολεία.

«Στα δημοτικά σχολεία μαθαίνουν στα παιδιά γιατί δεν πρέπει να αμαυρώνονται οι πινακίδες, αλλά αυτό πρέπει να επεκταθεί στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Το ζήτημα είναι και θέμα παιδείας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Ορφανίδης εισηγείται την επιλεκτική τοποθέτηση καμερών αλλά και αυστηρές ποινές για όσους προχωρούν σε βανδαλισμούς.

«Εισήγηση μου είναι επιλεκτικά, σε κάποιους τόπους, να τοποθετούνται κάμερες. Επίσης πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές, οι οποίες θα αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα, αφού μόνο με σοβαρά πρόστιμα μπορεί να συμμορφωθούν», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top