ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα σκαριά νέο ξενοδοχείο στο Παραλίμνι - Πόσα θα κοστίσει και τί θα περιλαμβάνει

Στα σκαριά νέο ξενοδοχείο στο Παραλίμνι - Πόσα θα κοστίσει και τί θα περιλαμβάνει

Θετική γνωμάτευση για ανέγερση και λειτουργία νέου ξενοδοχείου δυναμικότητας 134 κλινών, στην περιοχή «Καλαμιές» στον Δήμο Παραλιμνίου, εξέδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή.

Το νέο ξενοδοχείο με την ονομασία «Kalamies Hotel», θα περιλαμβάνει 17 παραθεριστικές κατοικίες με ιδιωτική πισίνα η κάθε μία και ιδιωτικό δρόμο πρόσβασης σε αυτές, καθώς και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης για την κάθε κατοικία.

Το νέο κτίριο που θα ανεγερθεί και θα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τέσσερις ορόφους, κήπο οροφής και δικούς του χώρους στάθμευσης. Θα περιλαμβάνει επίσης 60 δωμάτια στους ορόφους και επτά δωμάτια στο ισόγειο για ΑμεΑ.

Το προτεινόμενο έργο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και υπόγειους χώρους στάθμευσης, κομμωτήριο, βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους, γυμναστήριο και αποδυτήρια επισκεπτών, βοηθητικούς χώρους κουζίνας, μπαρ, προθάλαμο και χώρο υποδοχής, γραφεία, χώρους αποσκευών, χώρους υγιεινής, 24 χώρους στάθμευσης και πέντε χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ στο νέο κτήριο, ενώ η πρόσβαση στη ξενοδοχειακή μονάδα θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Ελλήνων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Ομάδα Μελέτης βασισμένη σε παρόμοια έργα, το στάδιο κατασκευής αναμένεται ότι θα διαρκέσει περίπου 12 μήνες, ενώ το κόστος αναμένεται να φθάσει τα 5.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως, οι κατασκευαστικές εργασίες αφορούν κατεδαφίσεις, εκσκαφές για θεμελίωση / δημιουργία υπογείου, συναρμολόγηση / κατασκευή και οικοδομικές, ενώ ο επηρεασμός λόγω της οχληρίας που θα προκαλέσουν οι εργασίες στη γύρω περιοχή (θόρυβος, σκόνη κ.λπ.) κατά το στάδιο της κατασκευής, αναμένεται να είναι προσωρινός και σχετικά διαχειρίσιμος με την λήψη κατάλληλων μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μέρος των τεμαχίων όπου θα ανεγερθεί η νέα ξενοδοχειακή μονάδα, εμπίπτουν μέσα στη ζώνη προστασίας της παραλίας (ΖΠΠ) όπου σήμερα χωροθετείται μέρος του εστιατορίου «Καλαμιές» το οποίο θα κατεδαφιστεί.

Επίσης, για σκοπούς υλοποίησης του έργου, θα αφαιρεθεί το επιφανειακό στρώμα του εδάφους μέσα στο χώρο της ανάπτυξης, μικρό μέρος του οποίου εμπίπτει μέσα στη ΖΠΠ.

Με βάση τα όσα αναφέρονται, ακόμη, στην Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον και την Γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής, εντός των τεμαχίων που θα ανεγερθεί το ξενοδοχείο υπάρχουν 18 υφιστάμενες παραθεριστικές κατοικίες, εκ των οποίων η μία η οποία συνορεύει με τη ΖΠΠ θα κατεδαφιστεί.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον κύριο του έργου, η ξενοδοχειακή μονάδα στοχεύει στον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ενώ με βάση τον σχεδιασμό μέσα στη ΖΠΠ δεν θα χωροθετηθεί οποιοδήποτε κτίριο παρά μόνο ο δημόσιος υφιστάμενος πεζόδρομος και χώρος πρασίνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top