ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συνάντηση με Ερντογάν

Μητσοτάκης: Συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συνάντηση με Ερντογάν

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εκφράζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, αναφερόμενος στις πρόσφατες συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αλλά και στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, μετά από δύο συναντήσεις που είχαμε με τον κ. Ερντογάν μετά τις εκλογές της Τουρκίας και της Ελλάδας, ότι μπορούμε πια να είμαστε πιο θετικά διακείμενοι στις προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Όπως εκτίμησε, «η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι είναι προς όφελός της να μην κόψει τις γέφυρες με την Ευρώπη αλλά σε ένα βαθμό και με τις Ηνωμένες Πολιτείες», «καθώς η σχέση Ηνωμένων Πολιτειών - Ελλάδας είναι γεωστρατηγική», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι ευκαιρία και για τις δύο χώρες να αφήσουν στην άκρη τις εντάσεις του παρελθόντος και την ακραία ρητορική, αναζητώντας πλέον έναν τρόπο συμπόρευσης.

«Και αν δεν μπορούμε να επιλύσουμε τη μία μεγάλη μας διαφορά άμεσα, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ δηλαδή, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να μην είμαστε στα πρόθυρα ενός θερμού επεισοδίου», τόνισε.

Ακόμη, επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά θέματα της λεγόμενης θετικής ατζέντας, τα οποία μπορούν να δρομολογηθούν, ενώ ειδική μνεία έκανε και στις δυνατότητες συνεργασίας στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, οι πρόσφατες συναντήσεις του με τον κ. Ερντογάν έχουν διεξαχθεί σε καλό κλίμα και με θετική προσωπική χημεία.

«Αλλά δεν είμαι αιθεροβάμων, δεν είμαι αφελής. Έχω δει και στο παρελθόν μεταλλάξεις από την τουρκική ηγεσία. Πιστεύω και εύχομαι ότι αυτή τη φορά δεν θα τις δούμε», ανέφερε.

«Έχουμε ένα σημαντικό γεγονός μπροστά μας, το οποίο είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι είναι προς όφελος και των δύο χωρών να μπούμε στην τελική ευθεία προετοιμασίας αυτού του Ανώτατου Συμβουλίου διατηρώντας το καλό κλίμα το οποίο έχει οικοδομηθεί και το οποίο τελικά πιστεύω ότι είναι το κλίμα το οποίο θέλουν, ξέρετε, οι πολίτες και των δύο λαών», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top