ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Ζητά απαντήσεις από Προεδρικό για μισθούς και σε συντάξεις σε ΠτΔ και κυβερνητικούς αξιωματούχους

ΑΚΕΛ: Ζητά απαντήσεις από Προεδρικό για μισθούς και σε συντάξεις σε ΠτΔ και κυβερνητικούς αξιωματούχους

Κάλεσμα στο Προεδρικό ν’ απαντήσει για μισθούς και συντάξεις, απευθύνει το ΑΚΕΛ τονίζοντας ότι «η κοινωνία, η οποία δυστυχεί και δυσπραγεί μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης ακρίβειας, θέλει να γνωρίζει αν ο Πρόεδρος ή και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν ταυτόχρονα και σύνταξη και την αντιμισθία που προκύπτει από το αξίωμά τους».

Σε δηλώσεις της το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Σάββα, ανέφερε πως «εδώ και δύο μέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι o Πρόεδρος και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν μαζί με το μισθό τους και σύνταξη δημόσιου υπαλλήλου».

«Πρώτος απ’ όλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει ν’ απαντήσει στα δημοσιεύματα αυτά που τον φέρουν να λαμβάνει σύνταξη εδώ και οκτώ χρόνια, δηλαδή από την ηλικία των 45 ετών, χωρίς μάλιστα να το έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του ως όφειλε», τόνισε.

«Η κοινωνία, η οποία δυστυχεί και δυσπραγεί μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης ακρίβειας, θέλει να γνωρίζει αν ο Πρόεδρος ή και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν ταυτόχρονα και σύνταξη και την αντιμισθία που προκύπτει από το αξίωμά τους», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «αυτό μπορεί μεν να μην είναι παράνομο, είναι όμως σίγουρα προκλητικό μέσα στις παρούσες συνθήκες».

«Και βεβαίως, δεν συνάδει με τη νέα κουλτούρα και το νέο πνεύμα που προεκλογικά ισχυριζόταν ο Πρόεδρος και όσοι τον υποστήριξαν, ότι θα έφερνε», κατέληξε η κ. Σάββα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top