ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε στη Φλόριντα 54χρονος που είχε καταδικαστεί για τις δολοφονίες δυο γυναικών το 1996

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε στη Φλόριντα 54χρονος που είχε καταδικαστεί για τις δολοφονίες δυο γυναικών το 1996

Πενηντατετράχρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τις δολοφονίες δυο γυναικών το 1996, εκτελέστηκε χθες Τρίτη στη Φλόριντα, στις νότιες ΗΠΑ, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Μάικλ Ζακ εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση περί τις 18:00 (σ.σ. τοπική ώρα· στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) στην πολιτειακή φυλακή του Ρέιφορντ, σύμφωνα με τον Τύπο. Εξέφρασε τη μεταμέλειά του με μήνυμα που δημοσιοποίησε οργάνωση κατοίκων της Φλόριντας που εναντιώνεται στη θανατική ποινή.

Καταδικάστηκε σε θάνατο το 1997 για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και φόνο γυναίκας που είχε συναντήσει σε μπαρ. Είχε επίσης κριθεί ένοχος για τη δολοφονία άλλης γυναίκας, που επίσης συνάντησε σε μπαρ, την ίδια περίοδο, για την οποία καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια κάθειρξη.

Οι εκκλήσεις των συνηγόρων του, που επιχειρηματολογούσαν πως είχε νοητική υστέρηση εξαιτίας συνδρόμου εμβρυικού αλκοολισμού, απορρίφθηκαν όλες, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής τους στο Ανώτατο Δικαστήριο προχθές Δευτέρα για να ανασταλεί η θανάτωση.

Πρόκειται για την έκτη εκτέλεση στη Φλόριντα το 2023 και τη 19η συνολικά στις ΗΠΑ. Όλες έγιναν με τη χρήση ενέσιμων θανατηφόρων χημικών σκευασμάτων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top