ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη στην Λάρνακα: Δολοφόνησαν γάτους σε κοιμητήριο - Δείτε σοκαριστικές φωτογραφίες

Φρίκη στην Λάρνακα: Δολοφόνησαν γάτους σε κοιμητήριο - Δείτε σοκαριστικές φωτογραφίες

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι πληροφορίες από πολίτη, ο οποίος φροντίζει γατάκια στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου στην Λάρνακα. Όπως ενημερώνει εντοπίστηκαν 5 γάτοι σκοτωμένοι, οι οποίοι είναι εμφανές από τα σημάδια που φέρουν ότι έχουν υποστεί άγριο βασανισμό πριν τον θάνατό τους.  

 

Σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, αναφέρει: άξιον απορίας είναι ότι τον περασμένο Μάρτιο έγινε ξανά στο ίδιο κοιμητήριο βάναυση δολοφονία γάτων. Ενώ έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, αυτή φαίνεται να μην κατέληξε πουθενά. Όπως μας ενημέρωσε ο πολίτης, από την έρευνα της Αστυνομίας τον Μάρτιο του 2023, φάνηκε ότι αυτή έγινε από ανθρώπινο χέρι, καθώς τα γατάκια φαίνεται ότι είχαν κτυπηθεί βάναυσα σε τοίχο και μετά να πετάχτηκαν νεκρά σε οροφή υποστατικού. Μετά από την διενέργεια νεκροψίας στα γατάκια, η απόφαση των αρμόδιων Αρχών ήταν ότι ο θάνατός τους, δήθεν, προήλθε συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος. Εύλογο είναι το ερώτημα πως οι αρμόδιες αρχές κατέληξαν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα!

Είναι πλέον απαίτησή μας από την αστυνομία όπως οι υποθέσεις κακοποιήσεων και δολοφονιών ζώων να διερευνώνται με κάθε σοβαρότητα. Απαιτείται να οδηγούνται οι ένοχοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ατιμωρησία προκαλεί την επανάληψη των ίδιων φρικιαστικών περιστατικών και την θανάτωση και άλλων ζώων. 

Η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Ανθή Μουζούρη, σε δηλώσεις της για το περιστατικό, ανέφερε: «για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια εγκληματική πράξη απέναντι σε ζώα. Το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και τα οποία προβαίνουν σε τέτοια φρικιαστικά εγκλήματα, είναι άκρως ανησυχητικό. Τέτοιες συμπεριφορές έχουν συνδεθεί από έρευνες ότι γίνονται από άτομα με ψυχικές διαταραχές και έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα ζώα. 

Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να αρχίσει η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ζητούμε με τον πιο έντονο τρόπο την άμεση διερεύνηση αυτής της κτηνώδους δολοφονίας καθώς φαίνεται να είναι μια επανάληψη υπόθεσης που μας απασχόλησε οκτώ μήνες πριν στην ίδια τοποθεσία.  Ζούμε στο 2023 και  δεν  μπορούμε ως κοινωνία να εθελοτυφλούμε σε εγκληματικές  συμπεριφορές απέναντι στα ζώα.  Διαβεβαιώνουμε ότι θα παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι να γίνει απονομή της δικαιοσύνης. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top