ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΚ: «Σε εξέλιξη η αύξηση των θέσεων μόνιμων Ναυαγοσωστών»

ΣΕΚ: «Σε εξέλιξη η αύξηση των θέσεων μόνιμων Ναυαγοσωστών»

Τα θέματα στελέχωσης των Επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού, καθώς και τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή δεν υλοποιήθηκε η πλήρης εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ασφάλειας Παραλιών «ΣΑΛΑΜΙΣ», το οποίο προνοεί τη δημιουργία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Παραλιών, βρέθηκαν στον επίκεντρο συνάντησης που είχε την Παρασκευή η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε όπως προωθηθεί εισήγηση για κάλυψη των αναγκών, που υπάρχουν σε ναυαγοσώστες, ώστε να υπάρχει επαρκής στελέχωση σε παραλίες -που έχουν καθοριστεί ως παραλίες και για χειμερινούς κολυμβητές- σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Σύμφωνα με τη Συντεχνία η Υπηρεσία Ασφάλειας Παραλιών θα εφαρμόζει ομοιόμορφη πολιτική για την ασφάλεια των λουόμενων και δεν θα παρουσιάζεται το φαινόμενο σε κάποιες περιοχές να υπάρχει ασφάλεια και σε κάποιες όχι, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνει ότι στις δύο πιο πάνω επαρχίες δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για στελέχωση και ως αποτέλεσμα τούτου δεν υπήρχε σε αρκετές παραλίες στελέχωση με ναυαγοσώστες.

Εξάλλου, αναφέρει ότι έχει συμφωνηθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών η στελέχωση με θέσεις Επιστατών Ναυαγοσωστών σε κάθε επαρχία και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας, για την ολοκλήρωση της στελέχωσης με προσοντούχο προσωπικό, που θα προέρχεται από τους ναυαγοσώστες.

«Η αύξηση των θέσεων μόνιμων Ναυαγοσωστών είναι σε εξέλιξη και γίνεται προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων, που υπάρχουν σε όλες τις επαρχίες», σημειώνει.

Καταληκτικά, η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ τονίζει ότι έχει αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια και συνεχώς βελτιώνει τις συνθήκες και τα ωφελήματα των ναυαγοσωστών, προσθέτοντας ότι συνέβαλε στην δημιουργία του Εθνικού Σχεδίου «ΣΑΛΑΜΙΣ», στην ενίσχυση της στελέχωσης αυξάνοντας στο διπλάσιο αριθμό τους ναυαγοσώστες, στη δημιουργία μόνιμων θέσεων ναυαγοσωστών, την αναβάθμιση της κλίμακας μισθοδοσίας, την παραχώρηση προσαυξήσεων, την δημιουργία νέων πύργων και προμήθειας εξοπλισμού και πολλά άλλα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, το ΚΣΕΔ και το Υπουργείο Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top