Η Ελλάδα διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου προς Γάζα

Η Ελλάδα διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου προς Γάζα

Η Ελλάδα, η οποία από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά αγαθών πρώτης ανάγκης στην περιοχή.

Αυτό ανέφεραν ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφορικά με την πρόταση που κατέθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρό,ν την Παρασκευή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Για το σχέδιο αυτό, το οποίο είναι επιχειρησιακά σύνθετο η ελληνική Κυβέρνηση συζητάει με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, καθώς και με ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς οργανισμούς, επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εντατικοποίηση προσπαθειών για επανέναρξη συνομιλιών - Εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών

Κυπριακό: Εντατικοποίηση προσπαθειών για επανέναρξη συνομιλιών - Εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών

Εντατικοποίηση των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και δεδομένης της ήδη προαναγγελθείσας από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επόμενης άτυπης διευρυμένης Συνόδου.