LIKE ONLINE

Πόσα στοιχίζει το μέλι; Είναι φθηνό στην Κύπρο; Οι τιμές ανά το παγκόσμιο

Πόσα στοιχίζει το μέλι; Είναι φθηνό στην Κύπρο; Οι τιμές ανά το παγκόσμιο

Τώρα που άρχισε να πλησιάζει σιγά-σιγά ο χειμώνας, το μέλι είναι ότι καλύτερο για να μας συντροφεύσει κάθε ώρα της ημέρας, είτε αυτό αφορά τα γεύματά μας, είτε τα ροφήματά μας.

Ειδικότερα, το μέλι έχει ανακαλυφθεί ότι ωφελεί ποικιλοτρόπως τον οργανισμό μας. Χάρη στα συστατικά του, το μέλι έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, ανοσοκατασταλτικές & καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να αγοράζουν χειροποίητο, φυσικό μέλι παρά να το αγοράσουν από τις υπεραγορές, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα το αγοράσουν σε πιο ακριβή τιμή. Πόσα στοιχίζει όμως ένα μπουκάλι μέλι των 500 γραμμαριών;

Σύμφωνα με την κατάταξη της globalproductprices, η τιμή του μελιού ποικίλει μεταξύ των χωρών. Συγκεκριμένα και βάσει της κατάταξης μεταξύ 75 χωρών που περιλαμβάνονται στη λίστα, η μέση τιμή είναι 5,58 δολάρια (περίπου στα €5,25). Το 2023, η χαμηλότερη τιμή του μελιού των 500 γραμμαρίων παγκοσμίως είναι στη Αίγυπτο με $2,51 (περίπου €2,36) και η υψηλότερη τιμή στην Βιετνάμ με $9,77 (περίπου €9,19).

Η Κύπρος βρέθηκε στη 25η θέση μεταξύ των 75 χωρών, με την τιμή να ανέρχεται στα $6,29 (περίπου €5,92), ενώ η Ελλάδα βρέθηκε στην 57η θέση με την τιμή να ανέρχεται στα $4,18 (περίπου €3,93).

Δείτε τη κατάταξη για το 2023:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top