ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Οικολόγοι ακτιβιστές έσπασαν το γυάλινο κάλυμμα πίνακα του Βελάσκεθ

Λονδίνο: Οικολόγοι ακτιβιστές έσπασαν το γυάλινο κάλυμμα πίνακα του Βελάσκεθ

Άλλη μία διαμαρτυρία σε έργο τέχνης πραγματοποίησαν σχεδόν ανενόχλητοι οι ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης Just Stop Oil στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

 

Δύο μέλη της ομάδας έσπασαν με σφυριά το γυάλινο κάλυμμα του πίνακα του Ντιέγο Βελάσκεθ «Η Αφροδίτη στον καθρέφτη», όπως αυτά με τα οποία οποία σπάμε το παράθυρο στην έξοδο κινδύνου.

Και οι δύο συνελήφθησαν με την κατηγορία της πρόκλησης φθοράς, αναφέρει ο Guardian.

Το βίντεο που αργότερα ανήρτησε η ίδια ομάδα τους δείχνει να προχωρούν στην πράξη τους ανενόχλητοι. Δεν εμφανίστηκαν φρουροί ούτε τους εμπόδισαν επισκέπτες.

 

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε περί τα 40 άτομα που εμπόδιζαν την πρόσβαση στο Γουάιτχολ, την έδρα της βρετανικής κυβέρνησης. Γύρω στα 100 άτομα μετείχαν στη διαμαρτυρία ζητώντας να μην γίνουν εξορύξεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ο πίνακας με την Αφροδίτη του 16ου αιώνα από τον Ισπανό ζωγράφο είχε γίνει στόχος επίθεσης και το 1914 όταν η σουφραζέτα Μέρι Ρίτσαρντσον έσκισε τον καμβά με μαχαίρι. Σε αυτό το περιστατικό αναφέρθηκε ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης της Δευτέρας: «Οι γυναίκες δεν κατέκτησαν το δικαίωμα ψήφου δια της ψηφοφορίας. Είναι ώρα για δράσης και όχι για λόγια».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top