ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Kαλυμμένο από αιθαλομίχλη - Χιλιάδες άνθρωποι είναι άρρωστοι

Πακιστάν: Kαλυμμένο από αιθαλομίχλη - Χιλιάδες άνθρωποι είναι άρρωστοι

Η τοξική αιθαλομίχλη στο Πακιστάν έχει αρρωστήσει χιλιάδες ανθρώπους, αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν πολλές πόλεις για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Λαχώρη, η αιθαλομίχλη έχει ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ορισμένοι κάτοικοι της Λαχώρης εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει επηρεάσει σοβαρά την υγεία τους και άλλες καθημερινές δραστηριότητες.

«Αισθανόμαστε ότι αυτό έχει γίνει μέρος της ζωής μας», είπε ο καταστηματάρχης Ameer Hamza, η δουλειά του οποίου απαιτεί να είναι έξω και να κυκλοφορεί με τη μηχανή του το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

«Πηγαίνω σε διάφορα σημεία για να πουλήσω προϊόντα και όταν επιστρέφω σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, τα μάτια μου είναι κόκκινα και ερεθισμένα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και μετά επηρεάζεται η δουλειά μου γιατί αρρωσταίνω συχνά, είπε ο Hamza.

Η Sarah Zeeshan είπε ότι η ενάμισι ετών κόρη της δυσκολευόταν να φάει και να πιεί αφού από την αιθαλομίχλη έβγαλε φουσκάλες γύρω από το στόμα της. Η συνεχής έκθεση στην αιθαλομίχλη μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη βλάβη της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης καρκίνου του πνεύμονα.

Η επαρχιακή κυβέρνηση του Παντζάμπ διέταξε τα σχολεία, τα γραφεία, τα εμπορικά κέντρα και τα πάρκα σε τρεις πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Λαχώρης, να κλείσουν μέχρι την Κυριακή. Η επαρχία Πουντζάμπ του Πακιστάν συνορεύει με την ομώνυμη ινδική πολιτεία.

Τις τελευταίες ημέρες, ο δείκτης ποιότητας του αέρα στη Λαχώρη, ο οποίος μετρά το επίπεδο των λεπτών σωματιδίων στον αέρα, κυμάνθηκε γύρω στο 400.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα θέσει το θέμα στις ινδικές αρχές σε διπλωματικό επίπεδο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης και η Βόρεια Ινδία υποφέρει από τις επιπτώσεις της τοξικής αιθαλομίχλης. Σε ανησυχητικά επίπεδα έχει αυξηθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί.

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα για την ινδική πρωτεύουσα έφτασε τις 300 στις 7 Νοεμβρίου, αγγίζοντας σχεδόν τα επικίνδυνα επίπεδα 301-500.

Πηγή: abcnews.al/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top