ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Kαλυμμένο από αιθαλομίχλη - Χιλιάδες άνθρωποι είναι άρρωστοι

Πακιστάν: Kαλυμμένο από αιθαλομίχλη - Χιλιάδες άνθρωποι είναι άρρωστοι

Η τοξική αιθαλομίχλη στο Πακιστάν έχει αρρωστήσει χιλιάδες ανθρώπους, αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν πολλές πόλεις για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Λαχώρη, η αιθαλομίχλη έχει ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ορισμένοι κάτοικοι της Λαχώρης εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει επηρεάσει σοβαρά την υγεία τους και άλλες καθημερινές δραστηριότητες.

«Αισθανόμαστε ότι αυτό έχει γίνει μέρος της ζωής μας», είπε ο καταστηματάρχης Ameer Hamza, η δουλειά του οποίου απαιτεί να είναι έξω και να κυκλοφορεί με τη μηχανή του το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

«Πηγαίνω σε διάφορα σημεία για να πουλήσω προϊόντα και όταν επιστρέφω σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, τα μάτια μου είναι κόκκινα και ερεθισμένα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και μετά επηρεάζεται η δουλειά μου γιατί αρρωσταίνω συχνά, είπε ο Hamza.

Η Sarah Zeeshan είπε ότι η ενάμισι ετών κόρη της δυσκολευόταν να φάει και να πιεί αφού από την αιθαλομίχλη έβγαλε φουσκάλες γύρω από το στόμα της. Η συνεχής έκθεση στην αιθαλομίχλη μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη βλάβη της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης καρκίνου του πνεύμονα.

Η επαρχιακή κυβέρνηση του Παντζάμπ διέταξε τα σχολεία, τα γραφεία, τα εμπορικά κέντρα και τα πάρκα σε τρεις πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Λαχώρης, να κλείσουν μέχρι την Κυριακή. Η επαρχία Πουντζάμπ του Πακιστάν συνορεύει με την ομώνυμη ινδική πολιτεία.

Τις τελευταίες ημέρες, ο δείκτης ποιότητας του αέρα στη Λαχώρη, ο οποίος μετρά το επίπεδο των λεπτών σωματιδίων στον αέρα, κυμάνθηκε γύρω στο 400.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα θέσει το θέμα στις ινδικές αρχές σε διπλωματικό επίπεδο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης και η Βόρεια Ινδία υποφέρει από τις επιπτώσεις της τοξικής αιθαλομίχλης. Σε ανησυχητικά επίπεδα έχει αυξηθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί.

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα για την ινδική πρωτεύουσα έφτασε τις 300 στις 7 Νοεμβρίου, αγγίζοντας σχεδόν τα επικίνδυνα επίπεδα 301-500.

Πηγή: abcnews.al/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top