ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: «Μηδενική ανοχή σε παρανόμους»

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: «Μηδενική ανοχή σε παρανόμους»

Μηδενική ανοχή προτίθεται να επιδείξει το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών εάν παρ’ ελπίδα εντοπίσει αδειούχους κτηματομεσίτες να συνεργάζονται, να εξυπηρετούν ή να κάνουν πλάτες σε παρανόμους, σημειώνοντας παράλληλα ότι εάν στο πλαίσιο της διεκπεραίωσης των εργασιών και καθηκόντων του ή από καταγγελίες πολιτών λάβει τέτοιες καταγγελίες και διαπιστώσει παρανομίες και πρακτικές που λειτουργούν ως δούρειοι ίπποι, το Συμβούλιο θα τις τερματίσει άμεσα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου, οι αδειούχοι κτηματομεσίτες έχουν την ευθύνη να ελέγχουν τόσο τους υπαλλήλους, όσο και τη λειτουργία του κτηματομεσιτικού τους γραφείου, ενώ είναι επιπλέον υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τον αγοραστή/ενοικιαστή για τα φυσικά και νομικά χαρακτηριστικά του ακινήτου.

Προστίθεται ότι σε εγκύκλιό του, η οποία έχει αποσταλεί στους αδειούχους κτηματομεσίτες, το Συμβούλιο έχει ξεκαθαρίσει τον ρόλο των βοηθών κτηματομεσιτών και των υπαλλήλων κτηματομεσιτικών γραφείων, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι δεν πρόκειται να παρακολουθεί με απάθεια τέτοια φαινόμενα.

Το Συμβούλιο τονίζει επίσης ότι «οποιοσδήποτε παρέχει συνδρομή ή βοήθεια σε οποιοδήποτε μη εγγεγραμμένο και αδειούχο κτηματομεσίτη, ή βοηθό κτηματομεσίτη ή υπάλληλο κτηματομεσίτη να ενεργεί ως ανεξάρτητος και αδειούχος κτηματομεσίτης, προς ίδιον όφελος και με σκοπό την είσπραξη κτηματομεσιτικής αμοιβής, διαπράττει πειθαρχικό παράπτωμα ως και ποινικό αδίκημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει και στην διαγραφή του μέλους από το μητρώο κτηματομεσιτών».

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει και δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνου Κυναιγείρου, στην οποία ανέφερε πως «στον πόλεμο με τους παράνομους δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτούς που ενδεχομένως τους υποθάλπουν».

«Εδώ και χρόνια καλούμε τους ενδιαφερόμενους αγοραστές/ενοικιαστές να είναι προσεκτικοί ποιους εμπιστεύονται, να μας καταγγέλλουν τους παράνομους και τους ενημερώνουμε για όσα μπορούν να κάνουν για να προφυλαχθούν. Είναι σημαντικό ως εκ τούτου να γνωρίζει ο κόσμος ότι θα κάνουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος για να ξεριζώσουμε το πρόβλημα και από το κτηματομεσιτικό επάγγελμα εκεί και όπου εντοπίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top