ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζικές μαθητικές και φοιτητικές εκδηλώσεις καταδίκης ανακήρυξης του ψευδοκράτους σε όλη την Κύπρο - Δείτε φωτογραφίες

Μαζικές μαθητικές και φοιτητικές εκδηλώσεις καταδίκης ανακήρυξης του ψευδοκράτους σε όλη την Κύπρο - Δείτε φωτογραφίες

Συγκινεί η μαζικότητα των νεαρών που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους σε όλες τις επαρχίες το πρωί της Τετάρτης 15/11.

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), κάλεσε τους μαθητές να κατέλθουν σε εκδηλώσεις καταδίκης ανά επαρχία.

Με το πέρας των πορειών, αντιπροσωπεία της ΠΣΕΜ επέδωσε ψήφισμα προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Με σύνθημα «Κυπριακή Δημοκρατία: Ελεύθερη - Ενωμένη Πατρίδα» πραγματοποίησε πορεία μέχρι το Διοικητήριο στην οδό Ανεξαρτησίας η Φοιτητική Ένωση του ΤΕΠΑΚ ενώ ακολούθησε καλλιτεχνική εκδήλωση μαζί με την ΕΣΕΜ Λεμεσού.

Λάρνακα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και στην παρουσία αρκετών αστυνομικών πραγματοποιήθηκε στην Λεωφόρο Αθηνών στην Λάρνακα αντικατοχική πορεία η οποία κατέληξε στην εξέδρα των Φοινικουδων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με πορεία η οποία άρχισε από την αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας στην αρχή της παραλίας των Φοινικούδων.

Η Επαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΕΣΕΜ) Λάρνακας, με πλειοψηφία της ΜΑΚΙ και ΕΦΕΝ, διαφοροποίησε τη στάση της από τις συλλογικές αποφάσεις της Παγκυπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), και πραγματοποίησε εκδήλωση έξω από το αποφασισμένο πλαίσιο.

Οι μαθητές και μαθήτριες τόσο στην πορεία όσο και στην εξέδρα των φοινικούδων ήταν χωρισμένοι στα δυο.

Στην αρχή της πορείας ήταν μαθητές οι οποίοι κρατούσαν μόνο κυπριακές σημαίες και πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Ανεξαρτησία – Λευτεριά – Δημοκρατία», «Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο», «Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια». Φώναζαν συνθήματα η Κύπρος ανήκει στον λαό της.

Στο τέλος της πορείας ήταν μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι κρατούσαν μόνο ελληνικές σημαίες και πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα», και «Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια». Φώναζαν συνθήματα η Κύπρος είναι ελληνική και τραγουδούσαν το τραγούδι Χώμα που περπάτησα γη που νοσταλγώ.

Η Χριστίνα Θεοδώρου Γραμματέας της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λάρνακας στην ομιλία της ανέφερε πως «Βρισκόμαστε όλες και όλοι εδώ, για άλλη μια χρονιά, μακριά από τα αγαπημένα μας χωριά και πόλεις, ως υπερασπιστές της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία εδώ και σχεδόν 50 χρόνια καταπατάται από την Τουρκία που κατέχει παράνομα το 37 % του τόπου μας, αλλά και ως υποστηρικτές της θέσης αρχής ότι στα εθνικά θέματα, πρέπει να πορευόμαστε με ενότητα, σύμπνοια και ομοψυχία στο εσωτερικό της χώρας».

 

Δείτε επίσης φωτογραφίες από Λύκειο της Πάφου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top