ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια η κατάσταση υγείας της μητέρας και της κόρης που νοσηλεύονται με δάγκειο πυρετό – Είναι τελικά μεταδοτικός;

Ποια η κατάσταση υγείας της μητέρας και της κόρης που νοσηλεύονται με δάγκειο πυρετό – Είναι τελικά μεταδοτικός;

Καλή είναι η κατάσταση της μητέρας και κόρης που νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με δάγκειο πυρετό.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι, λόγω της καλής κατάστασης της υγείας τους, η μητέρα και η κόρη είναι πιθανό να πάρουν σήμερα (28/11) εξιτήριο.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαριλάου, η μητέρα και η κόρη είχαν επιστρέψει από τη Σαουδική Αραβία όπου και φαίνεται να τους μεταδόθηκε ο δάγκειος πυρετός.

Αυτή την στιγμή, τα δύο περιστατικά νοσηλεύονται κάτω από ειδικές συνθήκες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και έχουν λάβει όλη την απαραίτητη ιατρική υποστήριξη.

Είναι τελικά μεταδοτικός;

Ερωτηθείς αν ο δάγκειος πυρετός είναι μεταδοτικός, ο κ. Χαριλάου εξήγησε ότι ο ιός του δάγκειου πυρετού μεταδίδεται με μέσω μολυσμένων κουνουπιών αλλά δεν μεταδίδεται άμεσα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Μεταδίδεται από τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι, δεν υπάρχει άμεση μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο πρέπει να γίνει μετάγγιση μολυσμένου αίματος ή μεταμόσχευση μολυσμένων οργάνων ή ιστών. Επίσης μετάδοση μπορεί να γίνει σε ιατρικές μονάδες μέσω κάποιων διαδικασιών όπως πχ. από τρύπημα με  μολυσμένη βελόνα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την επικινδυνότητα της ασθένειας, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό ιό, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Καταληκτικά ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό ωστόσο υπάρχουν κάποια εμβόλια σε πειραματικό στάδιο.

Σημειώνεται ότι τα κύρια συμπτώματα του δάγκειου πυρετού περιλαμβάνουν:

- υψηλό πυρετό

- έντονη κεφαλαλγία

- οπισθοβολβικό άλγος

- γενικευμένες μυαλγίες

- αρθραλγίες

- ναυτία

- έμετους

- ανορεξία

- διογκωμένους λεμφαδένες

- ερύθημα προσώπου και δέρματος

- εξάνθημα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top