ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Βγαίνει» στους δρόμους η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

«Βγαίνει» στους δρόμους η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωση της, το αλκοόλ συμβάλλει στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση, αλλά και στη μείωση της απόδοσης του οδηγού, με αύξηση του κινδύνου εμπλοκής σε οδική σύγκρουση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ένα σημαντικό ποσοστό όλων των οδικών θανάτων που προκαλούνται στους δρόμους της Ε.Ε. οφείλεται αποδεδειγμένα στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι, η απρόσεκτη οδήγηση/απόσπαση της προσοχής του οδηγού και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτέλεσαν κατά την τελευταία τριετία (2020-2022) τις κύριες αιτίες πρόκλησης των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων με ποσοστό 15,7% και 13,4% αντίστοιχα.

Με στόχο την προστασία του κοινού και την πρόληψη και μείωση των οδικών συγκρούσεων στους δρόμους, η Αστυνομία ανακοινώνει την εντατικοποίηση των ελέγχων για εντοπισμό, των οδηγών που τελούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Συγκεκριμένα, από αύριο Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, 2023 θα διεξάγονται έλεγχοι καθ’ όλο το 24ώρο, σε όλο το οδικό δίκτυο.

Την ίδια χρονική περίοδο, αυξημένοι έλεγχοι για εντοπισμό οδηγών που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, θα διεξάγονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής δράσης, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας ROADPOL, ενεργό μέλος του οποίου είναι και η Αστυνομία Κύπρου.

Ταυτόχρονα με τους ελέγχους για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τις υπόλοιπες τροχαίες παραβάσεις. Όπως πάντα ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εκείνες τις παραβάσεις που αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωίΔημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top