ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Γεωργιάδης: Στήριξη, πρωτοβουλίες και αυστηρή κριτική από ΔΗΣΥ προς Κυβέρνηση

Χ. Γεωργιάδης: Στήριξη, πρωτοβουλίες και αυστηρή κριτική από ΔΗΣΥ προς Κυβέρνηση

Ο ΔΗΣΥ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη είναι έτοιμος να προσφέρει στήριξη, να αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά και να ενασκήσει αυστηρή κριτική εκεί όπου επιβάλλεται ανέφερε σήμερα ο Βουλευτής του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 και αφού υπέδειξε ότι η Κύπρος δεν εισήλθε φέτος στην επενδυτική βαθμίδα αλλά πριν πέντε ολόκληρα χρόνια, ο Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε πως είναι παρήγορο ότι η σημερινή Κυβέρνηση δείχνει να θέλει να μείνει μακριά από πολιτικές που στο παρελθόν οδήγησαν σε περιπέτειες την οικονομία, έχοντας καταθέσει ένα προϋπολογισμό που παραμένει πλεονασματικός και με το δημόσιο χρέος να εξακολουθεί να μειώνεται.

Αναγνώρισε ότι στους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης, η κυπριακή οικονομία εξακολουθεί να στέκεται με αξιοσημείωτη επάρκεια, επανέλαβε ωστόσο με ένταση - κατά την έκφραση του - τις προειδοποιήσεις που είχε εκφράσει ο ΔΗΣΥ το τελευταίο διάστημα για την τάση διόγκωσης των ανελαστικών δημοσίων δαπανών και κυρίως του κόστους της κρατικής μηχανής. Πρόσθεσε πως ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με τις 2.400 νέες προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αναφέροντας ότι η χώρα χρειάζεται συνετή οικονομική διαχείριση, έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε πως προς αυτή την κατεύθυνση και ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη ο ΔΗΣΥ ούτε μηδενίζει, αλλά ούτε και κλείνει τα μάτια μπροστά στις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τα λάθη. Αντιθέτως, συμπλήρωσε, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στήριξη, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αλλά και να ενασκήσουμε αυστηρή κριτική.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε ακόμη σε αυτό που, όπως εξήγησε, θεωρεί ως την κορυφαία προτεραιότητα για την περίοδο που διανύουμε, «που δεν είναι άλλη από την ανάγκη ενίσχυσης των αποτρεπτικών και αμυντικών μας δυνατοτήτων».

Επ’ αυτού υπέδειξε πως θα πρέπει «να έχουμε ισχυρή οικονομία για να έχουμε ισχυρή άμυνα» για να είμαστε σε θέση, όπως πρόσθεσε, να αυξήσουμε σημαντικά τις αμυντικές μας δαπάνες, σε συνάρτηση με μια αξιόπιστη εξωτερική πολιτική και ένα ξεκάθαρο ευρωπαϊκό και δυτικό προσανατολισμό. «Να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις  μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη στρατηγική μας συνεργασία με το Ισραήλ. Και να εργαστούμε χωρίς δογματισμούς για τη δημιουργία σχέσεων και με το ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top