ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Γεωργιάδης: Στήριξη, πρωτοβουλίες και αυστηρή κριτική από ΔΗΣΥ προς Κυβέρνηση

Χ. Γεωργιάδης: Στήριξη, πρωτοβουλίες και αυστηρή κριτική από ΔΗΣΥ προς Κυβέρνηση

Ο ΔΗΣΥ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη είναι έτοιμος να προσφέρει στήριξη, να αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά και να ενασκήσει αυστηρή κριτική εκεί όπου επιβάλλεται ανέφερε σήμερα ο Βουλευτής του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 και αφού υπέδειξε ότι η Κύπρος δεν εισήλθε φέτος στην επενδυτική βαθμίδα αλλά πριν πέντε ολόκληρα χρόνια, ο Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε πως είναι παρήγορο ότι η σημερινή Κυβέρνηση δείχνει να θέλει να μείνει μακριά από πολιτικές που στο παρελθόν οδήγησαν σε περιπέτειες την οικονομία, έχοντας καταθέσει ένα προϋπολογισμό που παραμένει πλεονασματικός και με το δημόσιο χρέος να εξακολουθεί να μειώνεται.

Αναγνώρισε ότι στους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης, η κυπριακή οικονομία εξακολουθεί να στέκεται με αξιοσημείωτη επάρκεια, επανέλαβε ωστόσο με ένταση - κατά την έκφραση του - τις προειδοποιήσεις που είχε εκφράσει ο ΔΗΣΥ το τελευταίο διάστημα για την τάση διόγκωσης των ανελαστικών δημοσίων δαπανών και κυρίως του κόστους της κρατικής μηχανής. Πρόσθεσε πως ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με τις 2.400 νέες προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αναφέροντας ότι η χώρα χρειάζεται συνετή οικονομική διαχείριση, έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε πως προς αυτή την κατεύθυνση και ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη ο ΔΗΣΥ ούτε μηδενίζει, αλλά ούτε και κλείνει τα μάτια μπροστά στις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τα λάθη. Αντιθέτως, συμπλήρωσε, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στήριξη, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αλλά και να ενασκήσουμε αυστηρή κριτική.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε ακόμη σε αυτό που, όπως εξήγησε, θεωρεί ως την κορυφαία προτεραιότητα για την περίοδο που διανύουμε, «που δεν είναι άλλη από την ανάγκη ενίσχυσης των αποτρεπτικών και αμυντικών μας δυνατοτήτων».

Επ’ αυτού υπέδειξε πως θα πρέπει «να έχουμε ισχυρή οικονομία για να έχουμε ισχυρή άμυνα» για να είμαστε σε θέση, όπως πρόσθεσε, να αυξήσουμε σημαντικά τις αμυντικές μας δαπάνες, σε συνάρτηση με μια αξιόπιστη εξωτερική πολιτική και ένα ξεκάθαρο ευρωπαϊκό και δυτικό προσανατολισμό. «Να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις  μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη στρατηγική μας συνεργασία με το Ισραήλ. Και να εργαστούμε χωρίς δογματισμούς για τη δημιουργία σχέσεων και με το ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top