ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες γκρίνιες μεταξύ ΔΗΚΟ/ΔΗΠΑ – Kυβέρνησης με φόντο τον ανασχηματισμό- Έντονο παρασκήνιο

Οι πρώτες γκρίνιες μεταξύ ΔΗΚΟ/ΔΗΠΑ – Kυβέρνησης με φόντο τον ανασχηματισμό- Έντονο παρασκήνιο

Για τον διορισμό των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα δύο από τα κόμματα που αποτελούν τη συμπολίτευση, δηλαδή το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ, δεν φείσθηκαν επαινετικών σχολίων για την κυβέρνηση, είτε με ανακοινώσεις, είτε με δημόσιες παρουσίες, συνεντεύξεις.

Μάλιστα σε βαθμό που και η παραμικρής σημασίας κυβερνητική πράξη, χαιρετιζόταν με ενθουσιασμό από τα γραφεία Τύπου του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ.

Βεβαίως, κάποιοι θα σκεφτούν ότι υπάρχει εξήγηση. Τα δύο αυτά κόμματα έχουν ιδιαίτερη επιρροή σε κάποιους Υπουργούς, εφόσον θεωρείται ότι Υπουργοποιήθηκαν με δικές τους προτάσεις, οπότε ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ εκλαμβάνουν το ρόλο τους ως κόμματα που συγκυβερνούν, οπότε είναι μάλλον φυσικό επακόλουθο να ευλογούν τα γένια τους.

Κι όμως η έκφραση ικανοποίησης δεν συνέβη για ένα σημαντικό θέμα, της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στη Γάζα, έστω κι αν έγινε μέσω της Αιγύπτου.

Και ενώ η Κυβέρνηση με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ και με δήλωση του ιδίου του Προέδρου ανακοίνωσαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ τήρησαν σιγή ιχθύος. Δεν βρήκαν μια καλή λέξη να πουν, σε αντίθεση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που εξυμνούσαν το Σχέδιο «Αμάλθεια».

Παρεμπιπτόντως μόνο η ΕΔΕΚ από τα κόμματα της συμπολίτευσης και γενικά απ’ όλα τα κόμματα, απένειμε τα εύσημα στην Κυβέρνηση για την αποστολή της βοήθειας. Και σημειώνεται ότι η ΕΔΕΚ δεν χαιρετίζει Κυβερνητικές αποφάσεις με το παραμικρό και φυσικά δεν διστάζει να διαφωνήσει με την Κυβέρνηση, εκεί που θεωρεί ότι παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές της πολιτικής της.

-Γιατί λοιπόν ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ άφησαν την Κυβέρνηση μόνη της να αντιμετωπίσει τις ειρωνείες του Αβέρωφ Νεοφύτου και να προβάλλει το ρόλο της Κύπρου;

-Μήπως, εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια τους για την προαναγγελία από τον Νίκο Χριστοδουλίδη του σαρωτικού ανασχηματισμού;

-Μήπως, θέλουν να στείλουν μήνυμα στο Νίκο Χριστοδουλίδη ότι δεν πρέπει να τους θεωρεί δεδομένους;

Τα ερωτήματα θα απαντηθούν όταν γίνει ο ανασχηματισμός και δούμε ποιοι θα φύγουν και από ποιο κομματικό χώρο προέρχονται, ποιοι θα έρθουν και από ποιο κομματικό χώρο προέρχονται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top