ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες γκρίνιες μεταξύ ΔΗΚΟ/ΔΗΠΑ – Kυβέρνησης με φόντο τον ανασχηματισμό- Έντονο παρασκήνιο

Οι πρώτες γκρίνιες μεταξύ ΔΗΚΟ/ΔΗΠΑ – Kυβέρνησης με φόντο τον ανασχηματισμό- Έντονο παρασκήνιο

Για τον διορισμό των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα δύο από τα κόμματα που αποτελούν τη συμπολίτευση, δηλαδή το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ, δεν φείσθηκαν επαινετικών σχολίων για την κυβέρνηση, είτε με ανακοινώσεις, είτε με δημόσιες παρουσίες, συνεντεύξεις.

Μάλιστα σε βαθμό που και η παραμικρής σημασίας κυβερνητική πράξη, χαιρετιζόταν με ενθουσιασμό από τα γραφεία Τύπου του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ.

Βεβαίως, κάποιοι θα σκεφτούν ότι υπάρχει εξήγηση. Τα δύο αυτά κόμματα έχουν ιδιαίτερη επιρροή σε κάποιους Υπουργούς, εφόσον θεωρείται ότι Υπουργοποιήθηκαν με δικές τους προτάσεις, οπότε ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ εκλαμβάνουν το ρόλο τους ως κόμματα που συγκυβερνούν, οπότε είναι μάλλον φυσικό επακόλουθο να ευλογούν τα γένια τους.

Κι όμως η έκφραση ικανοποίησης δεν συνέβη για ένα σημαντικό θέμα, της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στη Γάζα, έστω κι αν έγινε μέσω της Αιγύπτου.

Και ενώ η Κυβέρνηση με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ και με δήλωση του ιδίου του Προέδρου ανακοίνωσαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ τήρησαν σιγή ιχθύος. Δεν βρήκαν μια καλή λέξη να πουν, σε αντίθεση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που εξυμνούσαν το Σχέδιο «Αμάλθεια».

Παρεμπιπτόντως μόνο η ΕΔΕΚ από τα κόμματα της συμπολίτευσης και γενικά απ’ όλα τα κόμματα, απένειμε τα εύσημα στην Κυβέρνηση για την αποστολή της βοήθειας. Και σημειώνεται ότι η ΕΔΕΚ δεν χαιρετίζει Κυβερνητικές αποφάσεις με το παραμικρό και φυσικά δεν διστάζει να διαφωνήσει με την Κυβέρνηση, εκεί που θεωρεί ότι παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές της πολιτικής της.

-Γιατί λοιπόν ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ άφησαν την Κυβέρνηση μόνη της να αντιμετωπίσει τις ειρωνείες του Αβέρωφ Νεοφύτου και να προβάλλει το ρόλο της Κύπρου;

-Μήπως, εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια τους για την προαναγγελία από τον Νίκο Χριστοδουλίδη του σαρωτικού ανασχηματισμού;

-Μήπως, θέλουν να στείλουν μήνυμα στο Νίκο Χριστοδουλίδη ότι δεν πρέπει να τους θεωρεί δεδομένους;

Τα ερωτήματα θα απαντηθούν όταν γίνει ο ανασχηματισμός και δούμε ποιοι θα φύγουν και από ποιο κομματικό χώρο προέρχονται, ποιοι θα έρθουν και από ποιο κομματικό χώρο προέρχονται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονοΑπειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top