ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπαθεί να γυρίσει νέα σελίδα η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη - Στα απόνερα του ανασχηματισμού η παρουσίαση του προγράμματος για το 2024

Προσπαθεί να γυρίσει νέα σελίδα η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη - Στα απόνερα του ανασχηματισμού η παρουσίαση του προγράμματος για το 2024

Οι μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που θα επηρεάσουν θετικά την καθημερινότητα των πολιτών είναι το στοίχημα της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, μετά τα όσα προηγήθηκαν με τον ανασχηματισμό, ο οποίος άφησε πίσω του, απόνερα.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης πλην του ΔΗΚΟ όσο και να θέλουν να το κρύψουν, η δυσαρέσκεια είναι εμφανής. Ειδικότερα στην ΔΗΠΑ με τον Μάριο Καρογιάν να στέλνει εκ νέου το μήνυμα ότι, «δεν είμαστε στην Κυβέρνηση για να παίξουμε απλά τον ρόλο του χειροκροτητή».

Κάνοντας μια ακτινογραφία του νέου υπουργικού σχήματος, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι πως μιλάμε για μια κυβέρνηση κυρίως ΔΗκοϊκή. Το δεύτερο συμπέρασμα, είναι ο διορισμός πρωτοκλασάτων στελεχών κομμάτων, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη προεκλογικά και το τρίτο, η προεκλογική δέσμευση για ίση εκπροσώπηση γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο, η οποία δεν τηρήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θυμίζουμε πως δύο γυναίκες έφυγαν ελέω ανασχηματισμού, Πόπη Κανάρη και Άννα Προκοπίου, ενώ στο νέο υπουργικό σχήμα διορίστηκε μία μόνο γυναίκα, η Μαρία Παναγιώτου.

Σε ότι αφορά στους διορισμούς ΔΗΚΟϊκών στελεχών, η ερμηνεία η οποία δίνεται είναι μεταξύ άλλων το γεγονός ότι το ΔΗΚΟ θέλει διακαώς να αυξήσει τα ποσοστά του ενόψει ευρωεκλογών και να διατηρηθεί ως η τρίτη δύναμη. Η ενισχυμένη παρουσία του στην κυβέρνηση, ίσως είναι ένα "booster" για το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον Νίκο Χριστοδουλίδη η υποστήριξη του ΔΗΚΟ στις επόμενες προεδρικές εκλογές, αφού το ΔΗΚΟ παίζει τον δικό του καθοριστικό ρόλο.

Παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος για το 2024

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και οι συνεργάτες του ετοιμάζονται για την παρουσίαση του προγράμματος της κυβέρνησης για το 2024. Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα στα πλαίσια του προεκλογικού του προγράμματος είχε αναφερθεί στην ενίσχυση της σχέσης Πολίτη-Πολιτικής- Κράτους, στη βάση εμπιστοσύνης, διαφάνειας, λογοδοσίας και αποτελεσματικότητας, ενώ έκανε λόγο για τη λειτουργία του κράτους, με ένα νέο "κοινωνικό συμβόλαιο".

Η παρουσίαση του προγράμματος για το 2024 αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός Ιανουαρίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλύει ενώπιον κοινωνικών εταίρων και κομμάτων τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Ζητήματα δηλαδή, που επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη, θέματα που αφορούν στη βελτίωση του τομέα της υγείας, η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, η επιδοματική πολιτική, τα θέματα της οικονομίας, η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και το Κυπριακό.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα στείλει το μήνυμα και στη βουλή, σε σχέση με τα νομοσχέδια, τα οποία προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση βεβαίως, είναι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απο την 1η Ιουλίου και η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι στο θέμα αυτό, δεν χωράνε λάθη και παραλείψεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top