ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη δυσφορία κομμάτων  για τους διορισμούς στους Ημικρατικούς- Καταγγέλλουν ημετεροκρατία και βόλεμα «επιτελαρχών»

Έντονη δυσφορία κομμάτων  για τους διορισμούς στους Ημικρατικούς- Καταγγέλλουν ημετεροκρατία και βόλεμα «επιτελαρχών»

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να δικαιολογήσει τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγηκαν τα μέλη των  ΔΣ των Ημικρατικών οργανισμών, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα απο τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, παραπέμπουν σε διορισμούς σε αρκετές των περιπτώσεων ατόμων, που ήταν επικεφαλής επιτελείων είτε ατόμων  που υποστήριξαν την εκλογή Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ως γνωστό, η σύσταση και η λειτουργία του γνωμοδοτικού συμβουλίου για τους διορισμούς προσώπων στα ΔΣ των Ημικρατικών οργανισμών, μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, ήταν από τις πρωταρχικές διακηρύξεις του Προέδρου, προεκλογικά.

Κραυγαλέα ήταν η περίπτωση ατόμου, το οποίο διορίστηκε στο ΔΣ στου ΤΕΠΑΚ, υποστηρικτή ακροδεξιών θέσεων. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντέδρασε άμεσα στη συγκεκριμένη περίπτωση και στην επόμενη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται η ακύρωση του συγκεκριμένου διορισμού και η αντικατάσταση, εντούτοις εξακολουθεί η έντονη κριτική όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, κυρίως από την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Αντιπροέδρου της ΔΗΠΑ Μαρίνου Κλεάνθους στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για "οσμή συνεννόησης με το ΕΛΑΜ", θέτοντας το ερώτημα, «ποιος πρότεινε το συγκεκριμένο άτομο».

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Γιώργος Γεωργίου ανέφερε πως ο συγκεκριμένος διορισμός, είναι απαράδεκτος, ενώ την ίδια ώρα ξεκαθάρισε πως η ΕΔΕΚ δεν έδωσε λίστες ονομάτων.

Ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για άλλη μία φορά το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει πρόχειρους χειρισμούς. Επιπλέον όπως αναφέρει σε ΔΣ κρίσιμων οργανισμών, οι διορισμοί ελέγχονται για σύγκρουση συμφέροντος και χρήζουν διερεύνησης από τη αρμόδια επιτροπή.

Το ΑΚΕΛ διερωτάται εάν είναι καινοτομία ο διορισμός προσώπων με φανερή σύγκρουση συμφέροντος, ή αν είναι καινοτομία το βόλεμα ημετέρων με μοναδικό κριτήριο τη στήριξη υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Άδικη χαρακτήρισε την κριτική που ασκείται, ο Πρόεδρος του γνωμοδοτικού συμβουλίου Γιώργος Αρέστη, ωστόσο αυτό το οποίο διαχέεται στην κοινωνία είναι ότι για ακόμα μία φορά ακολουθήθηκε η πεπατημένη.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top