ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια στο Υπουργικό: Μπαίνει τέλος στις διακρίσεις

Ελλάδα: Η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια στο Υπουργικό: Μπαίνει τέλος στις διακρίσεις

Έμφαση στην εξάλειψη των διακρίσεων, τόσο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όσο και για τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια, αλλά ο νόμος δεν αναγνωρίζει τον δεύτερο γονέα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ακόμα και bulling.

Ο υπουργός επανέλαβε τα γνωστά στοιχεία σχετικά με τις χώρες που αναγνωρίζουν τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών - είναι 39 σε ολόκληρο τον πλανήτη και από αυτές, οι 20 είναι στην δυτική Ευρώπη. Κατέληξε δε με αναφορά στην απόφαση του Ανωτάτου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ του 2015, σχετικά με τα ζευγάρια ομοφύλων: «Θα ήταν λάθος να ισχυριστούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν σέβονται την ιδέα του γάμου. Η αλήθεια είναι ότι τον σέβονται και τον σέβονται τόσο βαθιά που αποζητούν την προσωπική τους ολοκλήρωση μέσα από αυτόν. Προσδοκούν ότι δεν θα είναι καταδικασμένοι να ζουν στη μοναξιά, αποκλεισμένοι από έναν από τους αρχαιότερους θεσμούς του πολιτισμού μας.Το Σύνταγμα τους αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα».

Δείτε όλη την παρουσίαση:

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου


Συνεδρίασε σήμερα, 24 Ιανουαρίου 2024, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Το νομοσχέδιο εισάγει την ισότητα στον πολιτικό γάμο για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών, ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.

Αποτελεί υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, που περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της έννομης τάξης, των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων. Η ισότητα των πολιτών απέναντι στον νόμο είναι συστατικό στοιχείο κάθε φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Την ισότητα στον γάμο έχουν νομοθετήσει 36 χώρες στον κόσμο και στις 5 ηπείρους, 20 από τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη. Η νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο αυτόματα συνεπάγεται την εφαρμογή ολόκληρου του νομοθετικού πλαισίου των σχέσεων συγγένειας, συμπεριλαμβανομένης και της υιοθεσίας, που έχει θεσπιστεί και ισχύει σε 39 χώρες στον κόσμο, εκ των οποίων 23 κράτη βρίσκονται στην Ευρώπη και 16 είναι κράτη-μέλη της Ε.Ε., όπου επιτρέπεται η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Με το νομοσχέδιο δεν επεκτείνεται το δικαίωμα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής σε ζευγάρια ανδρών και σε ζευγάρια εκτός γάμου ή σε σύμφωνο συμβίωσης, δεν γίνεται καμία αναφορά στις έννοιες: Γονέας 1/ Γονέας 2 και δεν τροποποιείται καθόλου το νομοθετικό πλαίσιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top