LIKE ONLINE

Apple Vision Pro: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σταμάτησαν οδηγό επειδή το φόραγε ενώ... οδηγούσε - Δείτε βίντεο

Apple Vision Pro: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σταμάτησαν οδηγό επειδή το φόραγε ενώ... οδηγούσε - Δείτε βίντεο

Η κυκλοφορία του Apple Vision Pro στην αμερικανική αγορά πριν από λιγότερο από 24 ώρες έχει ήδη προκαλέσει ευρεία προσοχή και ανησυχία στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Δύο ιδιαίτερα ανησυχητικά περιστατικά που αφορούν το νέο headset εικονικής πραγματικότητας έχουν γίνει viral, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για υπεύθυνη χρήση μιας τόσο προηγμένης τεχνολογίας.

Στην πρώτη περίπτωση, ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να φοράει το Apple Vision Pro ενώ οδηγεί έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το άτομο, ιδιοκτήτης Tesla, εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης του οχήματος, αφήνοντας εντελώς το τιμόνι για να βυθιστεί στο περιεχόμενο που προβάλλεται στα ακουστικά της Apple. Παρά τους εξελιγμένους αλγόριθμους με τους οποίους είναι εξοπλισμένα τα οχήματα Tesla, η συμπεριφορά αυτή ενέχει σημαντικό κίνδυνο όχι μόνο για τον ίδιο τον οδηγό αλλά και για τους άλλους στο δρόμο. Σε απάντηση σε μια τέτοια απερίσκεπτη χρήση, η Apple απαγορεύει ρητά τη χρήση του Apple Vision Pro κατά την οδήγηση.

 

Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε έναν άνδρα στο Σαν Χοσέ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Καλιφόρνια, ο οποίος χρησιμοποίησε ενεργά το Apple Vision Pro ενώ διέσχιζε έναν δρόμο. Το ανησυχητικό είναι ότι σταμάτησε στη μέση του δρόμου για να κάνει μια επιλογή στο εικονικό περιβάλλον που προσφέρει το headset, αγνοώντας τους κινδύνους του περιβάλλοντός του. Η πράξη αυτή υπογραμμίζει τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η υπερβολική ενασχόληση με την εικονική πραγματικότητα, ιδίως σε καταστάσεις που απαιτούν πλήρη προσοχή στο πραγματικό περιβάλλον.

 

Ο γνωστός δημιουργός περιεχομένου Casey Neistat ήταν από τους πρώτους που αγόρασε το Apple Vision Pro και βγήκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης ενώ το φορούσε. Όπως ήταν φυσικό τράβηξε όλα τα βλέμματα και αρκετοί περαστικοί τον σταμάτησαν για να τον ρωτήσουν πώς είναι η εμπειρία.

 

Τα περιστατικά αυτά χρησιμεύουν ως αυστηρή υπενθύμιση των ευθυνών που συνεπάγεται η υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής. Το Apple Vision Pro, όπως και κάθε άλλη συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να μεταβάλλει την αντίληψη, απαιτεί υψηλό επίπεδο ευαισθητοποίησης και προσοχής από τους χρήστες του. Ενώ η γοητεία της εικονικής πραγματικότητας είναι αδιαμφισβήτητη, είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίζονται τα όρια μεταξύ της ασφαλούς απόλαυσης και της επικίνδυνης κατάχρησης.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top