Ιερά Σύνοδος: Προειδοποιεί για πρώην μοναχό Αγίου Όρους - Προτρέπει αποφυγή σχέσεων μαζί του

Ιερά Σύνοδος: Προειδοποιεί για πρώην μοναχό Αγίου Όρους - Προτρέπει αποφυγή σχέσεων μαζί του

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εφιστά την προσοχή του χριστεπωνύμου πληρώματός της και το προτρέπει να αποφεύγει κάθε σχέση με τον δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη», πρώην μοναχό του Αγίου Όρους, ο οποίος έχει αποβληθεί από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους όπου μόναζε, καθ’ όσον είχε θέσει τον εαυτό του εκτός της Εκκλησίας, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Καθηγούμενο της Μονής και με ολόκληρη την αδελφότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, μετά την αποπομπή του εξ Αγίου Όρους ο ως άνω εξακολουθεί να χρησιμοποιεί καταχρηστικά τον τίτλο του «Αγιορείτη» και «Λαυριώτη» μοναχού, «και περιοδεύει κηρύττοντας την ανυπακοή στην Εκκλησία και την απομάκρυνση από αυτήν».

Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει, τέλος, πως ο εν λόγω ρασοφόρος δεν ανήκει στην Εκκλησία, αφού ουδενά ορθόδοξο Επίσκοπο Μνημονεύει, και η δράση του στην Κύπρο δεν είναι μόνο εκκλησιαστικά αλλά και εθνικά επικίνδυνη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος αποτελεί ένα ανοικτό στούντιο» - Ταινία Bollywood θα γυριστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος αποτελεί ένα ανοικτό στούντιο» - Ταινία Bollywood θα γυριστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας

Η πρώτη ταινία του Bollywood αναμένεται να γυριστεί στην Κύπρο, με τα γυρίσματα να ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι και την κυκλοφορία της να προγραμματίζεται για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του επόμενου έτους.

BEST OF TOTHEMAONLINE