ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 30.000 οι νεκροί στη Γάζα – Τα δύο τρίτα είναι γυναίκες και παιδιά

Πάνω από 30.000 οι νεκροί στη Γάζα – Τα δύο τρίτα είναι γυναίκες και παιδιά

Νέα εκατόμβη νεκρών στη Γάζα. Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ κατά πλήθους Παλαιστινίων που στριμωχνόταν για ανθρωπιστική βοήθεια σκορπώντας τον θάνατο. Οι καταγεγραμμένοι νεκροί ξεπέρασαν τους 30.000, ενώ ο λιμός που πλήττει τη Γάζα καθιστά την κατάσταση δραματική. Στο μεταξύ, εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο το Ισραήλ να σχεδιάζει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο, μετά το μπαράζ αεροπορικών επιδρομών, ακόμα και δίπλα από τη Βηρυτό.

Θρήνος πάνω από τις στοιβαγμένες σωρούς στη Γάζα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν το συγκεντρωμένο πλήθος που περίμενε να λάβει την ανθρωπιστική βοήθεια. Την πληροφορία επιβεβαιώνει και η Ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με την οποία, οι στρατιώτες ένιωσαν ότι απειλούνται.

Ο αριθμός νεκρών στη Γάζα ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Από τους 30.00 νεκρούς, τα δύο τρίτα είναι γυναίκες και παιδιά.

«Το 70% αυτών των μαρτύρων είναι παιδιά και γυναίκες, με ένα ακόμη 10% των μαρτύρων να είναι ηλικιωμένοι», τονίζει ο Ασράφ Αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

«Είναι 30.000 μάρτυρες. Είναι γενοκτονία, είναι γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού», αναφέρει ο Παλαιστίνιος Τζιχάντ Σάλχα και ο επίσης Παλαιστίνιος Ζιάντ Ναμνάμ, επισημαίνει: «Ο αριθμός αυτός δεν έχει ποτέ σημειωθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, των τεσσάρων και πέντε μηνών».

Με τον λιμό προ των πυλών και με την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάνει με το σταγονόμετρο οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν να στείλουν στην Γάζα στρατιωτικά αεροπλάνα φορτωμένα με βοήθεια, σύμφωνα με Αμερικανικό αξιωματούχο στο Reuters.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε: «Υπάρχουν περισσότεροι από 300 νεκροί στον Λίβανο. Πάνω από 200 είναι της Χεζμπολάχ και οι υπόλοιποι από άλλες οργανώσεις».

Με τις ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ να είναι σχεδόν καθημερινές, η Ουάσινγκτον ανησυχεί για το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο.

Ο Έλιοτ Γκότκιν, δημοσιογράφος στο CNN, αναφέρει: «Έντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και των αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας ότι το Ισραήλ σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο, η οποία μπορεί να γίνει στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού, ακόμα όμως δεν έχει παρθεί μία τελική απόφαση».

Σύμφωνα με το CNN, αυτό μπορεί να γίνει αν οι διπλωματικές προσπάθειες για την απόσυρση της Χεζμπολάχ από τα σύνορα δεν φέρουν αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top