Στα φαρμακεία στις ΗΠΑ η μιφεπριστόνη, το χάπι για τη διακοπή της κύησης

Στα φαρμακεία στις ΗΠΑ η μιφεπριστόνη, το χάπι για τη διακοπή της κύησης

Οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων των ΗΠΑ, οι CVS και Walgreens, θα αρχίσουν να πωλούν το χάπι μιφεπριστόνη, που χρησιμοποιείται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης, στα καταστήματά τους σε πολλές Πολιτείες, από αυτόν τον μήνα.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν το περασμένο έτος ότι σκόπευαν να διαθέτουν το χάπι αυτό, μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να επιτρέψει τη λιανική πώληση μιφεπριστόνης, για πρώτη φορά. Η Walgreens αναμένεται ότι θα αρχίσει να πωλεί το φάρμακο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τηρώντας τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς κανονισμούς.

«Θα αρχίσουμε να διαθέτουμε το χάπι σε επιλεγμένα σημεία στη Νέα Υόρκη, την Πενσιλβάνια, τη Μασαχουσέτη, την Καλιφόρνια και το Ιλινόι», ανέφερε σήμερα.

Η CVS θα εκτελεί συνταγές για το φάρμακο στη Μασαχουσέτη και το Ρόουντ Άιλαντ εντός των επόμενων εβδομάδων και υπολογίζει να επεκτείνει την πώλησή του και σε άλλες Πολιτείες, όπου επιτρέπεται εκ του νόμου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε μια πρώτη αντίδραση, δήλωσε ότι «ενθαρρύνει όλα τα φαρμακεία» που θέλουν να ακολουθήσουν τις δύο αλυσίδες «να ζητήσουν πιστοποίηση».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE