ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άμεση επίδοση εξωδίκων από Αστυνομία - Τι είναι το ‘Photo Radar List’ και πότε αναμένεται να λειτουργήσει

Άμεση επίδοση εξωδίκων από Αστυνομία - Τι είναι το ‘Photo Radar List’ και πότε αναμένεται να λειτουργήσει

Σύστημα που θα καθιστά δυνατή την επίδοση εξωδίκων προστίμων ή προειδοποιητικών επιστολών για την άσκηση ποινικής δίωξης ετοιμάζει η Αστυνομία με την ονομασία ‘Photo Radar List’.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Τάσος Ασιήκκης, για την ομαλή λειτουργία του λογισμικού συστήματος Photo Radar List ήδη δημιουργήθηκε εφαρμογή στα συστήματα της Αστυνομίας.

Πότε θα τίθεται σε εφαρμογή

«Αφού προηγηθεί η διαδικασία με το ταχυδρομείο και με τους επιδότες και αποτύχει η επίδοση ενός εξωδίκου προστίμου ή μιας επιστολής που πληροφορεί τον παραβάτη ότι θα ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη, τότε θα υλοποιείται η εφαρμογή Photo Radar List, η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης της από τις αρμόδιες κυβερνητικές επιτροπές», επεξήγησε ο Τάσος Ασιήκκης.

«Αφού τύχει έγκρισης από τις αρμόδιες επιτροπές το λογισμικό σύστημα Photo Radar List, τότε πρόθεση της Αστυνομίας είναι να υλοποιήσει την όλη διαδικασία πριν την έναρξη της επικείμενης καλοκαιρινής περιόδου», πρόσθεσε.

Με την υλοποίηση της εφαρμογής αυτής, θα είναι δυνατό να επιδίδεται επί τόπου εξώδικο πρόστιμο ή επιστολή ότι επίκειται ποινική δίωξη στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στα οδοφράγματα, αλλά και σε οποιοδήποτε αστυνομικό σταθμό.

«Η άρνηση του παραβάτη να αποδεχθεί και να παραλάβει την γραπτή ειδοποίηση ή την προειδοποιητική επιστολή, όταν αυτή του παραδίδεται αυτοπροσώπως, δεν θα αποτελεί λόγο για το κλείσιμο μιας υπόθεσης», τόνισε ο Υπαστυνόμος της Τροχαίας.

Πόσες σταθερές κάμερες λειτουργούν

Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε λειτουργία 20 κινητές συσκευές σε παγκύπρια βάση.

Το πρόγραμμα της ομαλής λειτουργίας σταθερών συσκευών είχε αρχίσει την 1/1/2022 και από τις 5 Φεβρουαρίου, καλύπτονται συνολικά 22 επιλεγμένα σημεία, με 66 σταθερές συσκευές, ως ακολούθως:

5 σημεία στη Λευκωσία, με 16 σταθερές συσκευές.
5 σημεία στη Λεμεσό, με 14 σταθερές συσκευές.
7 σημεία στη Λάρνακα, με 20 σταθερές συσκευές.
5 σημεία στην Πάφο, με 16 σταθερές συσκευές.

Για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των 90 σταθερών συσκευών, έχει προγραμματιστεί όπως κατά το επόμενο διάστημα, υλοποιηθεί η τοποθέτηση και λειτουργία άλλων 24 σταθερών συσκευών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top