ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώθηση στην Ένωση Κεφαλαιογορών της ΕΕ ζητούν στα συμπεράσματά τους οι 27

Ώθηση στην Ένωση Κεφαλαιογορών της ΕΕ ζητούν στα συμπεράσματά τους οι 27

Να προχωρήσουν με την ταχεία ολοκλήρωση των νομοθεσιών για την Ένωση Κεφαλαιογορών κάλεσαν οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, στα συμπεράσματα που εξέδωσαν μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η στρατηγική για την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών θα συζητηθεί εκ νέου στο ειδικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Απρίλη, το οποίο θα προετοιμάσουν στο μεσοδιάστημα οι πρέσβεις των κρατών μελών σε επίπεδο COREPER.

Στα συμπεράσματα σημειώνεται πως οι «ανοιχτές, λειτουργικές και ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές είναι κρίσιμης σημασίας στην προώθηση της Κοινής Αγοράς» και τη βελτίωση της χρηματοδότησης για αναπτυσσόμενες εταιρίες, μεταξύ άλλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και καλύτερων ευκαιριών αποταμίευσης για τους πολίτες της ΕΕ.

Προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της Ένωσης Κεφαλαιογορών, αναφέρεται στα συμπεράσματα, οι ηγέτες καλούν κράτη μέλη και Κοινοβούλιο να ολοκληρώσουν τις νομοθετικές εργασίες στη βάση του σχετικού σχεδίου δράσης από το 2020, καθώς και τα κράτη μέλη και τους θεσμούς να προχωρήσουν με τα μέτρα που έχουν καταγραφεί στο σχέδιο δράσης.

Καλούν επίσης το Eurogroup να συνεχίσει να παρακολουθεί την απόδοση και την εξέλιξη των κεφαλαιογορών της Ευρωπης και την πρόοδο στην εφαμρογή των πιο πάνω μέτρων.

Όσον αφορά ευρύτερα την κατάσταση της οικονομίας, στα συμπεράσματα προστίθεται οτι οι ηγέτες συζήτησαν τη χρηματοοικονομική κατάσταση, καθώς «η οικονομική δραστηριότητα είναι υποτονική βραχυπρόθεσμα», αλλά «με τον πληθωρισμό σε καθοδική πορεία στηρίζοντας τα πραγματικά εισοδήματα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σταδιακή ανάκαμψη στο μέλλον».

«Ο συνεχιζόμενος στενός συντονισμός των οικονομικών μας πολιτικών θα είναι καθοριστικός για τη συνεπή και αποτελεσματική εφαρμογή της συνολικής μεταρρύθμισης του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ» προστίθεται.

Στα συμπεράσματα χαιρετίζεται τέλος η πρόοδος που έχει κάνει η Βουλγαρία στον δρόμο προς την υιοθέτηση του ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Ιράν κατά Ισραήλ: Υπάρχει φόβος για την ασφάλεια στην Κύπρο; Απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Από πυροβόλο όπλο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε οικία στο Φρέναρος - Δεν υποψιάζεται κανένα ο 36χρονος

Ψάχνουν τα κλειστά κυκλώματα για την έκρηξη σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο - Λαμβάνουν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top