ΔΙΕΘΝΗ

«Ιδανική πόλη» 2.500 κατοικιών σε 320 στρέμματα αγροτικής γης στο Κεντ οραματίζεται ο Κάρολος - Αντιδρούν οι ντόπιοι

«Ιδανική πόλη» 2.500 κατοικιών σε 320 στρέμματα αγροτικής γης στο Κεντ οραματίζεται ο Κάρολος - Αντιδρούν οι ντόπιοι

Έξαλλοι είναι Βρετανοί πολίτες με τα σχέδια του βασιλιά Κάρολου που προτείνει την κατασκευή 2.500 κατοικιών σε 320 στρέμματα αγροτικής γης σε μια ιστορική πόλη. Οι κάτοικοι του Faversham, στο Κεντ, επέκριναν τις προτάσεις που υπέβαλε το Δουκάτο της Κορνουάλης, καθώς πιστεύουν ότι θα «καταπιούν» την πόλη και θα τη μετατρέψουν σε «αστική μάζα».

Τα σχέδια, τα οποία ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά όταν ο βασιλιάς, ως δούκας της Κορνουάλης, τότε, διοικούσε το δουκάτο το 2018, επιδιώκουν την κατασκευή 120 κατοικιών κάθε χρόνο σε μια περίοδο 20 ετών.

Μια αίτηση προς έγκριση για να χτιστούν αρχικά 261 σπίτια υποβλήθηκε στο τοπικό συμβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο, προκαλώντας την οργή των ντόπιων, που υποστηρίζουν ότι η πόλη δεν έχει τις υποδομές που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια τέτοια ανάπτυξη, αναφέρει η Telegraph. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι οι προτάσεις θα επηρεάσουν αρνητικά το τοπικό περιβάλλον και θα έρθουν σε αντίθεση με την αγάπη του βασιλιά για τη φύση, ενώ άλλοι λένε ότι θα αυξηθεί η κυκλοφορία και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι κατοικίες προορίζονται να χτιστούν σε ένα οικόπεδο στα νοτιοανατολικά του Faversham, το οποίο αποκτήθηκε από το Δουκάτο το 1999. Οι προτάσεις έχουν υποβληθεί για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και θα δημιουργήσουν μια «ιδανική πόλη», σύμφωνα με μια παρόμοια αστική ανάπτυξη στο Poundbury.

Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι θα παραδώσουν «προσιτές κατοικίες σχεδιασμένες και κατασκευασμένες με πρότυπα υψηλής ποιότητας. Το νοτιοανατολικό Faversham θα είναι ένα ελκυστικό, σύγχρονο και ευχάριστο μέρος στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν, να εργάζονται, να ψωνίζουν και να χαλαρώνουν. Θα καθοδηγείται από τις τοπικές ανάγκες και θα εμπνέεται από τον χαρακτήρα του Faversham. Θα υπάρχει επίσης χώρος που θα προορίζεται για καταστήματα τροφίμων και ανεξάρτητους λιανοπωλητές, βιοτεχνίες και παραγωγούς, ενώ ένας νέος κεντρικός δρόμος θα διαθέτει μια σειρά από εστιατόρια, καφετέριες και χώρους γραφείων. Θα υπάρχει ένα δημοτικό σχολείο και διερευνώνται επιλογές για ένα σπίτι φροντίδας και ενδεχομένως μια σειρά από εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την υγεία».

Μιλώντας κατά των σχεδίων, ο κάτοικος Peter Hall υποστηρίζει: «Θέλετε πραγματικά να είναι "υπό την επίβλεψή σας, όλα τα ιστορικά μας χωριά θα καταβροχθίζονται σε μια αστική μάζα και η γεωργική γη θα χαθεί για πάντα».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top