ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χαλασμός Κυρίου»: Έντονη χαλαζόπτωση σε διάφορες περιοχές - Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι δρόμοι - Δείτε βίντεο

«Χαλασμός Κυρίου»: Έντονη χαλαζόπτωση σε διάφορες περιοχές - Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι δρόμοι - Δείτε βίντεο

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν το νησί αυτή την στιγμή, με την κίτρινη προειδοποίηση που έχει εκδώσει η Μετεωρολογική Υπηρεσία να είναι σε ισχύ.

Όπως θα δείτε στα βίντεο παρακάτω, έντονες βροχές αλλά και χαλαζόπτωση καταγράφονται σε διάφορες περιοχές Παγκύπρια.

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκαν στην σελίδα «Καιρόφιλοι»:

Επικίνδυνοι δρόμοι

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται αυτή την ώρα το μεσημέρι της Τρίτης σε διάφορες περιοχές στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας, επηρεάζουν την κυκλοφορία, αφού καθιστούν ολισθηρό το οδόστρωμα των δρόμων και την ορατότητα περιορισμένη.

Επηρεάζεται ειδικότερα η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας, στην ευρύτερη περιοχή της συμβολής με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στις περιοχές Τσερίου, Πέρα Χωρίου Νήσου, Αλάμπρας, Λυμπιών και Κόρνου, καθώς και ο αυτοκινητόδρομος στην περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας, όπου λόγω έντονων βροχοπτώσεων, γύρω στη 1.00 το μεσημέρι, παρατηρείται ροή και συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, ενώ προτρέπονται οι οδηγοί να οδηγούν τα οχήματά τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Η προειδοποίηση ισχύει από χθες Δευτέρα (8/4) στις 19:00 το βράδυ, μέχρι σήμερα Τρίτη (9/4) στις 18:00 το απόγευμα.

«Μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα», αναφέρει η προειδοποίηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο νότια της Κύπρου, θα επηρεάζει το νησί μέχρι και απόψε, ενώ σταδιακά, κινείται προς τα ανατολικά και απομακρύνεται.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Από αργά το απόγευμα και μετά, θα υπάρχει βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα παράλια μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο σε καταιγίδα, ενδέχεται να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ στα παράλια, ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές στα νότια, στα ανατολικά και στο εσωτερικό του νησιού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, τις πρωινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ στα ανατολικά και στο εσωτερικό, αναμένεται κατά τόπους να σχηματίζεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές στα νότια, στα ανατολικά και στο εσωτερικό του νησιού.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top