ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκλεψαν την επωνυμία Big Mac της εταιρείας McDonalds στα Κατεχόμενα - Κινείται νομικά εναντίον του εστιατορίου

Έκλεψαν την επωνυμία Big Mac της εταιρείας McDonalds στα Κατεχόμενα - Κινείται νομικά εναντίον του εστιατορίου

Νομική αγωγή στο λεγόμενο ανώτατο δικαστήριο των κατεχομένων κατέθεσε η εταιρεία McDonalds εναντίον εστιατορίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με την επωνυμία Big Mac, το οποίο χρησιμοποιεί και το λογότυπο της αμερικανικής εταιρείας αλλά και το μενού του περιέχει προϊόντα με παρόμοια ονομασία όπως της αμερικανικής εταιρείας.

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» με τίτλο “Υπόθεση Bic Mac” αναφέρεται στην υπόθεση και γράφει ότι η καταγγελία έγινε από τον περιφερειακό διευθυντή McDonalds Μέσης Ανατολής Γιουσίφ Αμπτουλγκανί στις 8 Ιουλίου ενώ έγινε η πρώτη ακροαματική ακρόαση στις 21 Σεπτεμβρίου και η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην αγωγή αναφέρεται ότι η εταιρεία στα κατεχόμενα χρησιμοποιεί χωρίς την άδεια της αμερικανικής εταιρείας, το λογότυπο και ονομασία προϊόντων.

Ο Αμπτουλγκανί είπε σε κατάθεση του, ότι επισκέφτηκε το 2011 τα κατεχόμενα και το συγκεκριμένο εστιατόριο όπου και δοκίμασε τα προϊόντα, τα οποία έφεραν ονομασία ίδια ή και παρόμοια της εταιρείας McDonalds με το λογότυπο να είναι το ίδιο.

Είπε ακόμα ότι το εστιατόριο στα κατεχόμενα χρησιμοποιεί την ονομασία της εταιρείας McDonalds για το κέρδος ενώ τα προϊόντα που προσφέρει είναι χαμηλότερης ποιότητας και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της McDonalds.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top