ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ σκέφτεται να χρεώνει τους νέους χρήστες για να γράφουν στο Twitter

Ο Μασκ σκέφτεται να χρεώνει τους νέους χρήστες για να γράφουν στο Twitter

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να χρεώνει με ένα μικρό ποσό τους νέους χρήστες του Twitter/X για να μπορέσουν να κάνουν αναρτήσεις στο κοινωνικό δίκτυο ώστε να περιορίσει το πρόβλημα των bot, δηλαδή των αυτοματοποιημένων λογαριασμών.

Απαντώντας σε σχόλιο άλλου χρήστη του X σχετικά με τις αλλαγές στον ιστότοπο, ο Μασκ έγραψε ότι η χρέωση ενός μικρού τέλους στους νέους λογαριασμούς είναι ο «μόνος τρόπος» για να σταματήσει η «επίθεση των bots».

Η τεχνητή νοημοσύνη όπως είναι σήμερα (και οι φάρμες τρολ) μπορούν να περάσουν το τεστ με ευκολία, δήλωσε ο Μασκ, αναφερόμενος σε εργαλεία όπως το CAPTCHA.

Αργότερα, όπως αναφέρει το TechCrunch, ο Μασκ σχολίασε ότι οι νέοι λογαριασμοί θα μπορούν να δημοσιεύουν τρεις μήνες μετά τη δημιουργία τους χωρίς να πληρώνουν τέλος.

Όπως συμβαίνει με πολλά που σχετίζονται με το X, δεν υπάρχουν προς το παρόν λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί η πολιτική και τι τέλη μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν οι νέοι χρήστες. Φυσικά δεν είναι απίθανο να μην εφαρμοστεί και ποτέ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το X άρχισε να χρεώνει τους νέους μη επαληθευμένους χρήστες με 1 δολάριο τον χρόνο στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες. Οι νέοι δωρεάν χρήστες που εγγράφονταν στην πλατφόρμα από αυτές τις χώρες μπορούσαν να διαβάζουν τις αναρτήσεις, αλλά δεν μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με αυτές. Για να δημοσιεύσουν περιεχόμενο, να κάνουν like, να αναδημοσιεύσουν, να απαντήσουν, να προσθέσουν σελιδοδείκτες και να παραθέσουν αναρτήσεις, έπρεπε να πληρώσουν τέλος.

Προ ημερών το X δήλωσε ότι η πλατφόρμα ξεκινά μια μεγάλη εκκαθάριση των λογαριασμών spam, προειδοποιώντας τους χρήστες ότι μπορεί να επηρεαστεί ο αριθμός των ακολούθων τους.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top