ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίξε η πύλη για επιβεβαίωση εγγραφής μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων - Όλες οι πληροφορίες

Ανοίξε η πύλη για επιβεβαίωση εγγραφής μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων - Όλες οι πληροφορίες

Στις 15 Απριλίου ανοίξε η πύλη για ηλεκτρονική επιβεβαίωση εγγραφής μαθητών/ριών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

 Μόνο για δυο μέρες η πύλη θα παραμένει ανοιχτή για εγγραφή μαθητών.

Χρόνος επιβεβαίωσης Εγγραφών

Η επιβεβαίωση των εγγραφών σε όλες τις τάξεις των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων
και στα δημόσια Νηπιαγωγεία (για τα παιδιά 4 6/12 χρονών και άνω πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2024), για τη σχολική χρονιά 2024-2025, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 15 μέχρι και τις 17 Απριλίου 2024, χωρίς καμία παράταση.

Διαδικασία για την επιβεβαίωση εγγραφών

Το Υπουργείο Παιδείας έχει δημοσιεύσει εγχειρίδιο οδηγό βήμα προς βήμα ώστε να βοηθήσει γονείς/κηδεμόνες στην συμπλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής των μαθητών.

Η Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών στη διεύθυνση https://engrafes.moec.gov.cy/, θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους γονείς/ κηδεμόνες, ώστε να μπορούν να επιβεβαιώσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή των παιδιών τους από τη Δευτέρα, 15 Απριλίου μέχρι και την Τετάρτη, 17 Απριλίου
2024.

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να μεταβούν στη συγκεκριμένη Πύλη και μέσω του διαδικτυακού Συνδέσμου (Banner) που θα ενεργοποιηθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ): www.moec.gov.cy.

Συγκεκριμένα, στις 15-17 Απριλίου 2024 ο/η γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ακολουθήσει την πιο κάτω διαδικασία με στόχο την επιβεβαίωση της εγγραφής του παιδιού του/της:

1. Σύνδεση με την Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών: https://engrafes.moec.gov.cy/ 2. Επιλογή του εικονιδίου Επιβεβαίωση Εγγραφής

3. Καταχώριση από τον/τη γονέα/κηδεμόνα: - του αριθμού του κινητού του/της τηλεφώνου, - της ηλεκτρονικής του/της διεύθυνσης - email (προαιρετικά), - του αριθμού του Δελτίου Ταυτότητας του παιδιού του/της ή του διαβατηρίου ή του αριθμού ARC (ανάλογα με τον αριθμό ταυτοποίησης που είναι καταχωρισμένος στο σχολείο) και 3 - της ημερομηνίας γέννησης του παιδιού του/της με τη μορφή ηη/μμ/εεεε. Επισημαίνεται ότι, αν οποιοδήποτε πεδίο απαιτεί να συμπληρωθούν γράμματα, αυτά πρέπει να καταχωριστούν με λατινικούς χαρακτήρες (αγγλικό αλφάβητο). Επίσης, όλοι οι αριθμοί (προσωπικός αριθμός εγγραφής, διαβατήριο, ARC, τηλέφωνο) πρέπει να είναι γραμμένοι χωρίς κενά (spaces), χωρίς παύλες, καθέτους ή τελείες και χωρίς μηδενικά στην αρχή.

4. Το Σύστημα θα προχωρεί αυτόματα στον έλεγχο και στην επιβεβαίωση των στοιχείων που καταχωρίστηκαν.

α) Με την ορθή καταχώριση των πιο πάνω πληροφοριών, το Σύστημα θα αποστείλει στο κινητό τηλέφωνο του/της γονέα/γονέως/κηδεμόνα/κηδεμόνος έναν Προσωρινό Κωδικό Πρόσβασης (OTP).

β) Στην περίπτωση που τα στοιχεία δεν καταχωρίστηκαν ορθά, θα εμφανίζεται μήνυμα για εκ νέου καταχώριση των απαραίτητων στοιχείων ή για επικοινωνία με το σχολείο του παιδιού για επιβεβαίωση των πιο πάνω στοιχείων.

5. Καταχώριση του Προσωρινού Κωδικού Πρόσβασης (OTP) στο Σύστημα, οπότε θα εμφανιστούν τα στοιχεία του/της μαθητή/μαθήτριας.

6. Για την ολοκλήρωση της επιβεβαίωσης της εγγραφής, το Σύστημα θα ζητήσει, προαιρετικά, επιπλέον πληροφορίες για τον/τη μαθητή/μαθήτρια. Ο/Η γονέας/ κηδεμόνας μπορεί να καταχωρίσει ή όχι τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξει Επιβεβαίωση Εγγραφής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς/κηδεμόνες που δυσκολεύονται να κάνουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση, μπορούν να επικοινωνήσουν για παροχή βοήθειας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με το σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί τους τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Από την άλλη γονείς/κηδεμόνες που θα κάνουν με επιτυχία την ηλεκτρονική επιβεβαίωση εγγραφής του παιδιού τους θα λάβουν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (αν αυτή έχει δοθεί).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top