ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

Κοντοζυγώνει το Πάσχα και η πιθανότητα να μην υπάρχει αρκετή ποσότητα κρέατος για να καλύψει τις ανάγκες των Κύπριων καταναλωτών, είναι μεγάλη με τους κρεοπώλες να κάνουν έκκληση όπως γίνουν οι παραγγελίες όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Πέραν των αυξήσεων των τιμών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα τόσο στην Κύπρο, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ζήτηση και η έλλειψη που υπάρχουν, ασκούν τεράστιες πιέσεις στην αγορά.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Κύπρου, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι, «η πρόβλεψη που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι λόγω της στενότητας που υφίσταται, θα υπάρχει σίγουρα πρόβλημα όσον αφορά τις παραγγελίες για την Κυριακή του Πάσχα. Λόγω του ότι προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών, υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε ο κ. Λειβαδιώτης, «οι τιμές βρίσκονται στο πιο υψηλό σημείο που βρίσκονταν ποτέ».

Συγκεκριμένα οι τιμές των κρεάτων διαμορφώνονται ως εξής:

- Αρνί: €12,00 - €15,00

- Χοιρινό: €6,00 - €7,00

- Μοσχάρι: €10,00 - €12,00

«Καλό θα ήταν οι καταναλωτές να κάνουν τις παραγγελίες τους όσο πιο γρήγορα γίνεται ούτως ώστε, να μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Οι ελλείψεις που υπάρχουν, μπορεί και να αφήσουν τους καταναλωτές «ξεκρέμαστους». Συμβουλή μας ως Σύνδεσμος και έκκληση προς το καταναλωτικό κοινό, είναι να παραγγείλουν τα κρέατα και τις ποσότητες που θα θέλουν για την Κυριακή του Πάσχα, για να μπορούμε να προβούμε στις ανάλογες ενέργειες και να τους εξυπηρετήσουμε», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν ενδέχεται οι τιμές να αυξηθούν περαιτέρω μέχρι το Πάσχα, ο κ. Λειβαδιώτης απάντησε πως, ίσως η αυξημένη ζήτηση να «σπρώξει» τις τιμές ελαφρά προς τα πάνω, παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το τι μπορεί να επέλθει μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Silia Kapsis: Απάντησε στον πατέρα της που είπε ότι αναγκάστηκε να φύγει από τη ζωή της - «Ξέρω την αλήθεια»Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει την Τετάρτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και υπογραφή μνημονίου συναντίληψης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top