H Microsoft έκανε την Μόνα Λίζα να «τραγουδήσει» ραπ με Τεχνητή Νοημοσύνη - Δείτε βίντεο

H Microsoft έκανε την Μόνα Λίζα να «τραγουδήσει» ραπ με Τεχνητή Νοημοσύνη - Δείτε βίντεο

Τον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Μόνα Λίζα» επέλεξε η Microsoft για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης, VASA-1.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Microsoft το νέο εργαλείο μπορεί να πάρει μια εικόνα ενός προσώπου και τον ήχο από κάποιο άλλο πρόσωπο για να δημιουργήσει ένα αληθοφανές βίντεο της ακίνητης εικόνας να μιλάει.

Ειδικά για το βίντεο με τη Μόνα Λίζα οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον κωμικό τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε η Αν Χάθαγουεϊ το τραγούδι «Paparazzi».

Για την ώρα η Microsoft λέει ότι δεν είναι στα άμεσα σχεδιά της να κυκλοφορήσει στο κοινό το VASA-1.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές της εταιρείας το εργαλείο αυτό είναι σχεδιασμένο να αναγνωρίζει τις κινήσεις του κεφαλιού συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της κίνησης των χειλιών, των εκφράσεων, του βλέμματος των ματιών, του ανοιγοκλεισίματος των ματιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης προς νέους: «Αξίζει να ασχοληθείτε» – Ο τομέας στον οποίο βλέπει «τεράστιες προοπτικές»

Χριστοδουλίδης προς νέους: «Αξίζει να ασχοληθείτε» – Ο τομέας στον οποίο βλέπει «τεράστιες προοπτικές»

Όσοι νέοι και νέες έχουν ενημερωθεί για τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα έχουν ανταποκριθεί μαζικά, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE