ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε οικιακή βοηθός που έκλεψε χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε οικιακή βοηθός που έκλεψε χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ

Κάθειρξη πέντε ετών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σε οικιακή βοηθό που κατηγορείται ότι έκλεψε χρηματοκιβώτιο από διαμέρισμα όπου εργαζόταν στο κέντρο της πόλης.

Η 28χρονη, με καταγωγή από τη Γεωργία, κρίθηκε ενοχή για συνέργεια σε κλοπή, όπως και ο 47χρονος συμπατριώτης της που κατηγορείτο ως συνεργός στην ίδια πράξη. Η κατηγορούμενη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, επιστρέφει στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο μέρος της ποινής της. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κλοπή έγινε τον Ιούλιο του 2019 ενώ χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια προκειμένου οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, να καταφέρουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Η οικιακή βοηθός, ενεργώντας με τον συνεργό της και δύο ακόμα συμπατριώτες της που ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές ως φυσικοί αυτουργοί, αλλά φαίνεται ότι διέφυγαν στο εξωτερικό, έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο από το διαμέρισμα και απέσπασαν λεία συνολικής αξίας 500.000 ευρώ σε πολύτιμα κοσμήματα και 8.000 ευρώ σε μετρητά.

Τα κοσμήματα αυτά φαίνεται πως είχε βγάλει από τραπεζική θυρίδα η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, λίγες ημέρες νωρίτερα, καθώς θα πήγαινε ταξίδι στο εξωτερικό όμως τελικά έκαναν… φτερά.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν θέσει στο «κάδρο» των βασικών υπόπτων την οικιακή βοηθό, η οποία είχε στην κατοχή της κλειδί από το διαμέρισμα στο οποίο δε βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης, ενώ κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη της και να λύσουν τον «γρίφο» της κλοπής, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η 28χρονη με συνεργό της.

Στην απολογία της η 28χρονη αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε αθώα. Ο 47χρονος συμπατριώτης της που κρίθηκε ένοχος για την ίδια πράξη, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top