Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου – Νέα ανταλλαγή πυρών στον Λίβανο

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου – Νέα ανταλλαγή πυρών στον Λίβανο

Μία ημέρα μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη, το οποίο διέταξε το Ισραήλ να τερματίσει την επίθεσή του στη Ράφα και οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική επιχείρηση, οι δυνάμεις του Τελ Αβίβ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε όλο το μήκος της Λωρίδας της Γάζας.

Παράλληλα μαίνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ καθώς συνεχίστηκαν για ακόμα μία ημέρα οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο στα βόρεια της χώρας και η απάντηση από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας (IDF).

Ακόμα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε τη θέση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για «μια μεγάλη επιχείρηση στη Ράφα» σε συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό υπουργό Μπένι Γκαντς την Παρασκευή.

Δείτε live

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE