Πώς οι πτήσεις προκαλούν φούσκωμα - Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε

Πώς οι πτήσεις προκαλούν φούσκωμα - Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε

Αν κάθε φορά που ταξιδεύετε με το αεροπλάνο αισθάνεστε ότι η κοιλιά σας φουσκώνει ανεξήγητα, υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε και, φυσικά, συνδέεται με τη διατροφή.

Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως για το φούσκωμα αυτό ευθύνεται το υψόμετρο. Κάποιοι οργανισμοί δεν μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την παραγωγή αερίων από τα βακτήρια του εντέρου και εξαιτίας της ατμοσφαιρικής πίεσης το συγκεκριμένο όργανο υφίσταται διάταση, με αποτέλεσμα να θέλουμε να ξεκουμπώσουμε το παντελόνι μας λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή μας.

Δεν κινδυνεύουμε να πάθουμε κάτι από αυτό το φούσκωμα, επειδή όμως είναι εκνευριστικό και μας περιορίζει, ίσως, στη γκαρνταρόμπα μας, μπορούμε να μειώσουμε την πρόσληψη συγκεκριμένων κατηγοριών υδατανθράκων, 24 με 48 ώρες πριν την απογείωσή μας.

Σε αυτή την κατηγορία των υδατανθράκων, που μπορούν να υποβοηθήσουν το φούσκωμα, εντάσονται το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μήλα, τα ρεβίθια και τα προϊόντα που έχουν ως βάση το αλεύρι σίτου. Αντ’ αυτών μπορούμε να καταναλώνουμε χορταστικές πρωτεΐνες, όπως τα αυγά και το τόφου ή φρούτα όπως τα μούρα.

Κάτι ακόμα που βοηθάει την πέψη μας όταν βρισκόμαστε στον αέρα είναι η σωστή ενυδάτωση, καθώς ο αέρας της καμπίνας του αεροπλάνου είναι πολύ πιο ξηρός από αυτόν στο φυσικό μας περιβάλλον, κάτι που μπορεί να συντείνει στην αφυδάτωση. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πριν από λίγα χρόνια, όταν βρισκόμαστε σε πτήση πρέπει να καταναλώνουμε 100 με 300 ml νερό ανά ώρα, προκειμένου ο οργανισμός μας να παραμείνει λειτουργικός.

Με αυτά τα δύο κόλπα, οι πτήσεις μας θα είναι πολύ πιο εύκολες και ειδικά τώρα το καλοκαίρι θα προσγειωνόμαστε στο μέρος των διακοπών μας χωρίς συναισθήματα δυσφορίας.

ΠΗΓΗ: marieclaire

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE