ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα προστασίας ανηλίκων μελών προβληματικών οικογενειών – Πρόταση νόμου από Χαραλαμπίδου και Κουκουμά

Μέτρα προστασίας ανηλίκων μελών προβληματικών οικογενειών – Πρόταση νόμου από Χαραλαμπίδου και Κουκουμά

Η Βουλή δεν φαίνεται να μένει άπραγη μπροστά στο φαινόμενο κακοποίησης ανηλίκων μελών προβληματικών οικογενειών.

Όπως έγινε γνωστό εντός της ημέρας η Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Σκεύη Κουκουμά καταθέτουν πρόταση νόμου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, προκειμένου οι ανήλικοι που θυματοποιούνται να τυγχάνουν επιστημονικής στήριξης.

Είναι απόλυτα κατατοπιστικά τα όσα σημειώνονται σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Πρόταση Νόμου που κατατίθεται σήμερα 15/10/2015 στην Επιτροπή Εργασίας από Ε. Χαραλαμπίδου και Σκεύη Κουκουμά εκ μέρους της Κοινοβουλετικής Ομάδας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις.

 Σκοπός της Πρότασης Νόμου είναι η τροποποίηση του περί Βίας στην Οικογένεια (Πρόληψη και Προστασία Θυμάτων) Νόμου, ώστε να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του οικογενειακού συμβούλου με την παροχή της δυνατότητας παραπομπής σε ψυχολόγο ή παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο κάθε ανήλικου προσώπου, το οποίο είναι μέλος οικογένειας, για την οποία υπάρχει εύλογη υπόνοια για κακοποίηση.

Ειδικότερα, η προτεινόμενη ρύθμιση αποσκοπεί στην κάλυψη των περιπτώσεων άσκησης βίας στην οικογένεια κατά τις οποίες ενώ το ανήλικο παιδί υφίσταται ψυχολογικά τραύματα εξαιτίας της βίας, δε συναινεί το πρόσωπο ή ένα εκ των προσώπων που έχει τη γονική μέριμνα για την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης του ανήλικου παιδιού, στήριξη που είναι απόλυτα αναγκαία στις συγκεκριμένες περιπτώσεις».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top