Αντιπροσωπείες χρεώνουν τους πολίτες για τους ελαττωματικούς αερόσακους

Αντιπροσωπείες χρεώνουν τους πολίτες για τους ελαττωματικούς αερόσακους

Περισσότερα από 12,000 αυτοκίνητα κινούνται ακόμη στους δρόμους με τους επικίνδυνους αερόσακους Takata.

Τα θανατηφόρα τροχαία που προκλήθηκαν από τους ελαττωματικούς αερόσακους Takata και η ανάκληση των αυτοκινήτων για αντικατάσταση τους μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

Τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή προκάλεσαν ανησυχίες μιας και οι αερόσακοι σε περίπου 12.000 οχήματα που φέρουν αυτού του τύπου αερόσακους δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου Τμήματος στάλθηκαν ειδοποιήσεις για περίπου 55.000 οχήματα, ενώ 12.000 από αυτά δεν έχουν ακόμη οδηγηθεί στις αντιπροσωπείες.

Aριθμός όμως που μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος αφού για αρκετά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα δεν υπάρχει πληροφόρηση.

Ιδιαίτερο σημείο στη συζήτηση ήταν οι αναφορές ότι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων χρεώνουν τους πολίτες που θέλουν να ελέγξουν κατά πόσον τα οχήματα τους φέρουν τους συγκεκριμένους ελαττωματικούς αερόσακους.

Καταγγελία που επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αυτοκινήτων. Όπως λέχθηκε η αντικατάσταση των αερόσακων είναι δωρεάν, όμως η χρέωση για τον έλεγχο των οχημάτων βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της κάθε αντιπροσωπείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.