Νότια Κορέα: Δραματικές εξελίξεις μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου – Ελικόπτερα προσγειώνονται στην οροφή του κοινοβουλίου - Βίντεο

Νότια Κορέα: Δραματικές εξελίξεις μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου – Ελικόπτερα προσγειώνονται στην οροφή του κοινοβουλίου - Βίντεο

Σε ένα αιφνιδιαστικό τηλεοπτικό διάγγελμα αργά το βράδυ, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ κήρυξε στρατιωτικό νόμο, επικαλούμενος την ανάγκη να προστατευθεί το έθνος από τις κομμουνιστικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας και να αντιμετωπιστεί αυτό που περιέγραψε ως «αντικρατικά στοιχεία».

Ο πρόεδρος Γιουν δήλωσε ότι η απόφαση ήταν απαραίτητη για να διαφυλαχθεί η φιλελεύθερη συνταγματική τάξη της χώρας και να απομακρυνθούν οι φιλοβορειοκορεατικές δυνάμεις από τη Νότια Κορέα. Ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε άλλη επιλογή, δεν διευκρίνισε τα μέτρα που θα συνόδευαν την επιβολή στρατιωτικού νόμου.

Άμεσες αντιδράσεις

Πλήθος κόσμου έχει αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή της Νότιας Κορέας, μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου από τον πρόεδρο της χώρας, ενώ οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν αστυνομικούς να φυλάνε την είσοδο του κοινοβουλίου και να απομακρύνουν βίαια τους διαδηλωτές.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικές δυνάμεις αναπτύσσονται εντός του κοινοβουλίου, ενώ στρατιωτικά ελικόπτερα κάνουν κύκλους από πάνω.

Η Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση. Οι μετοχές της Νότιας Κορέας υποχώρησαν εν μέσω αναταραχών.

Ο διοικητής του στρατιωτικού νόμου Στρατού, Στρατηγός Παρκ Αν-σου επιβάλλει αυστηρή λογοκρισία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και απαγορεύει όλες τις πολιτικές δραστηριότητες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και τις λειτουργίες της Εθνοσυνέλευσης, των τοπικών συμβουλίων και των πολιτικών κομμάτων.

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE