Νότια Κορέα: Το μοιραίο αεροσκάφος της Jeju Air είχε κάνει 13 πτήσεις σε 48 ώρες, λένε βιομηχανικές πηγές

Νότια Κορέα: Το μοιραίο αεροσκάφος της Jeju Air είχε κάνει 13 πτήσεις σε 48 ώρες, λένε βιομηχανικές πηγές

Επιβαρυμένο φαίνεται πως ήταν το αεροσκάφος της Jeju Air που συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Μουάν, στη Νότια Κορέα, παρασύροντας στον θάνατο 179 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, που επικαλείται το πρακτορείο Yonhap, το μοιραίο αεροσκάφος είχε πραγματοποιήσει - λόγω των αναγκών που δημιούργησε η εορταστική περίοδος - 13 δρομολόγια μέσα σε 48 ώρες πριν το δυστύχημα. Στο διάστημα αυτών των δύο μηερών, το αεροσκάφος ταξίδεψε μεταξύ τριών αεροδρομίων στη Νότια Κορέα και πέντε αεροδρομίων σε πέντε άλλες χώρες: Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία και Ταϊβάν.

Οι μέσες μηνιαίες ώρες λειτουργίας της Jeju Air βρέθηκαν επίσης αρκετά μεγαλύτερες μεταξύ των λοιπών εγχώριων αεροπορικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Jeju Air, ο μέσος μηνιαίος χρόνος μεταφοράς ανά επιβατικό αεροσκάφος κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν 418 ώρες, ο μεγαλύτερος μεταξύ των έξι εγχώριων αεροπορικών εταιρειών.

Ο μέσος μηνιαίος χρόνος μεταφοράς της Jin Air, μιας άλλης αεροπιρικής της Νότιας Κορέας, το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν 371 ώρες και ο μέσος μηνιαίος χρόνος μεταφοράς της T'way Air ήταν 386 ώρες.

Η Jeju Air επισήμανε πάντως ότι το πολύνεκρο δυστύχημα τα ξημερώματα της Κυριακής δεν ήταν αποτέλεσμα αμέλειας συντήρησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.